неділя, 31 жовтня 2010 13:13

Януковичу настійливо радять звільнити дві третини губернаторів

Януковичу настійливо радять звільнити дві третини губернаторів

Віце-спікер Микола Томенко вважає поганою організаційну роботу по забезпеченню місцевих виборів місцевою владою.

Про це він заявив на брифінгу у прес-центрі партії "Батьківщина".

"Голови обласних адміністрацій, які президентом і урядом були делеговані займатися виборчою кампанією на місцевому рівні, так захопилися фальсифікацією результатів виборів і прагненням забезпечити, хто 70, хто 90 відсотків голосів за Партію регіонів, що повністю провалили організаційну підготовку виборчої кампанії. Вперше в історії незалежності місцева влада показала повну організаційну нездатність вирішити елементарні речі", - сказав Томенко.

За словами віце-спікера, вперше в історії України 20-30% виборчих дільниць по областях не відкрилися вчасно.

"Зараз я послухав і голову ЦВК, і інших посадових осіб, вони говорять: "Хтось проспав, хтось забув вдома ключі, не відкрилася якась сотня-три сотні дільниць. Відкриються в обід", - наголосив він.

Політик підкреслив, що до вчорашньої ночі передруковували виборчі бюлетені, що свідчить про розгільдяйство і нездатність забезпечити виборчий процес місцевою владою.

На думку Томенка, через бездарну підготовку до виборів треба звільнити дві третини голів облдержадміністрацій – за нездатність організувати вибори.

"Я вже не кажу про черги. Таких черг Україна ще не бачила. Було ж очевидно, що буде п'ять бюлетенів. На 12 годину в деяких урнах вже не має куди їх вкидати, тому що не продумали елементарні організаційні речі", - додав Томенко.

Він за п'ятибальною системою поставив би двійку головам обласних держадміністрацій за організацію виборів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Януковичу настійливо радять звільнити дві третини губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі