субота, 08 червня 2013 04:47

Януковича спробують переконати, що не варто залишати населення без телевізора

Януковича спробують переконати, що не варто залишати населення без телевізора
Фото: vinnitsaok.com.ua

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко хоче переконати президента Віктора Януковича і Раду національної безпеки та оборони у тому, що нинішня стратегія переходу на стандарти цифрового мовлення є хибною. Внаслідок її запровадження третина населення може опинитись незабаром без ТБ.

Про це Томенко заявив в ефірі телеканалу ТВі.

Політик припустив, що через бездумне "оцифровування" ТБ у 2015 році багато людей можуть взагалі залишитись без сигналу.

"Використання досвіду європейських країн і експертиза, яку ми сьогодні залучаємо, вже починаючи з тарифікації, допомагають медіа не платити скажені гроші. Сьогодні регіональні медіа взагалі не мають чим платити, щоби готуватись до "цифри", - підкреслив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифрове телебачення в Україні відбулося

Томенко зазначив, що має намір переконати президента і Раду національної безпеки та оборони, що "це крах для країни, якщо у 2015 році виявиться, що 30% населення не приймають телебачення".

Крім того, говорячи про часті випадки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, парламентарій наголосив, що у цій ситуації важливо покарати бодай одного зловмисника.

"Як тільки ми створимо перший прецедент, що посадять до тюрми людину за перешкоджання професійній діяльності, буде набагато легше переконувати цих людей, які зараз хто за сто гривень, хто за тисячу гривень, а хто за тисячу доларів використовуються в атаках проти журналістів", - пояснив Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Януковича спробують переконати, що не варто залишати населення без телевізора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі