понеділок, 21 лютого 2011 13:56

Януковича похвалили за його українську мову

Януковича похвалили за його українську мову

Глава держави Віктор Янукович подає всім українцям особистий приклад спілкування українською мовою.

У цьому впевнений член парламентської фракції Партії регіонів, представник президента України у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Як повідомила прес-служба "регіоналів", політик заявив, що мова є унікальним чинником самовизначення українців, надійною основою розвитку нашої країни.

За його словами, Янукович всіляко сприяє всебічному розвитку та використанню державної мови.

"У тому числі, глава держави подає всім українцям особистий приклад спілкування українською мовою. Віктор Янукович неодноразово заявляв про необхідність розвитку всіх мов в Україні у закладах освіти, як середньої, так і вищої", – уточнив Мірошниченко.

"Так, 26 серпня 2010 року під головуванням президента України відбулося засідання створеної ним Громадської гуманітарної ради, під час якого президент чітко визначив: мовою викладання у вищих навчальних закладах України є державна мова", – додав Мірошниченко.

"Державність української мови є універсальною формою об'єднання всіх українців в одне ціле, в єдину націю, один народ. Мова є унікальним чинником самовизначення українців, надійною основою розвитку нашої країни", – заявив парламентарій.

Нагадаємо, під час останніх публічних виступів президент України Віктор Янукович часто допускав мовні "ляпи". Наприклад, у грудні минулого року на прес-конференції він назвав новорічну ялинку "йолкою".

У січні 2011 року Янукович у виступі з нагоди Дня Соборності переплутав слова "заради" та "зарази", сказавши "зарази втілення реформ".

У Давосі на українському ланчі не зміг виговорити гасло промо-кампанії до чемпіонату Євро-2012 "Увімкни Україну". "Этот слоган — увікни, вікнить... для себя Украину", — сказав президент.

Слід зазначити, що 21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови.

Зараз ви читаєте новину «Януковича похвалили за його українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі