пʼятниця, 18 лютого 2011 16:44

Меру Донецька радять економити гроші на російськомовних школах

Меру Донецька радять економити гроші на російськомовних школах

Донецька міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" направила міському голові Донецька заяву, в якій вимагає економити кошти на закладах з іноземною мовою викладання, а натомість збільшити кількість україномовних освітніх закладів.

Як повідомила прес-служба "Свободи", відповідно до статті 53 Конституції України Донецька міська організація ВО "Свобода" вимагає не закривати школи № 136, №111, №77 із державною українською мовою навчання, та школу №2 з поглибленням вивченням англійської мови.

"Держава, яка сьогодні економить на освіті, завтра буде витрачатися на тюрми. Ми вимагаємо не скорочувати, а навпаки збільшувати освітні заклади з державною мовою викладання. Українці заплатили своїми життями надзвичайно високу ціну за право почувати себе гідними, а не другоякісними на своїй, Богом даній землі", - зазначив голова донецької "Свободи" Артур Шевцов.

Нагадаємо, раніше народні депутати України звернулись до прем?єр-міністра Миколи Азарова з проханням дати доручення головам Луганської і Донецької ОДА не допустити ліквідацію єдиних чи поодиноких, як для міст Донбасу, україномовних шкіл під час "оптимізації" мережі бюджетних установ та видатків місцевих бюджетів на їхнє утримання.

Зараз ви читаєте новину «Меру Донецька радять економити гроші на російськомовних школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі