пʼятниця, 11 вересня 2015 08:47

Янукович жалівся, що Путін його "кинув" - Марков

Янукович жалівся, що Путін його "кинув" - Марков
ria.ru

Екс-президент Віктор Янукович скаржився своїм соратникам по Партії регіонів, що президент Росії Володимир Путін його "кинув".

Про це в інтерв'ю "Газете.Ru" розповів екс-нардеп Ігор Марков, який перебуває під домашнім арештом в Італії, - повідомляє "ТСН"

"Коли у нас були закриті зустрічі президента з фракцією, він дві-три години сидів і розповідав, як його нібито Путін обманув в таких-то і таких питаннях. Постійно в ньому говорила якась образа...", - розповів  Марков.

За його словами, Янукович намагався продати Путіну транзитний газопровід, але при цьому залишити своєму бізнес-клану і особисто собі якусь частку.

Екс-депутат додає, що заяви Януковича про євроінтеграцію були блефом, за допомогою якого він намагався шантажувати Путіна. І цими заявами екс-президент підігрівав розбіжностям всередині країни, які в підсумку вилилися в Майдан.

"Янукович перетворив країну в вотчину для свого клану. Йому платили всі, закінчуючи власниками кіосків. До моїх товаришів-бізнесменів в Одесі приходили і змушували переписувати на когось частину бізнесу. Інакше у в'язницю. Була ціла схема побудована — Янукович, прокуратура і так далі. Без перебільшення кримінальна банда, яка захопила владу. Від останнього кіоску до газопроводу — він всюди намагався вставити свій особистий інтерес", - каже Марков про правління Януковича.

Як відомо, екс-нардеп і лідер партії "Родіна" Ігор Марков став членом так званого "Комітету порятунку України", який представив у Москві колишній прем'єр України Микола Азаров. 12 серпня співробітники Інтерполу затримали Маркова на одному з курортів в італійському Сан-Ремо. Генпрокуратура почала готувати документи на екстрадицію. 14 серпня, суд в Італії обрав для экс-депутата запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Пізніше суд перевів його під домашній арешт. Однак його залишили в італійській в'язниці через дефіцит електронних браслетів. 5 вересня колишній прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що з італійської тюрми випустили одіозного політика.

Зараз ви читаєте новину «Янукович жалівся, що Путін його "кинув" - Марков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі