середа, 04 квітня 2007 12:07

Янукович запропонував Ющенку компроміс

Прем"єр-міністр Віктор Янукович пропонує одночасно скасувати указ президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, а також її постанови, які були прийняті вночі 2 квітня.

Такі позиції містяться в плані дій щодо виходу з політичної кризи, який Янукович озвучив, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Янукович також вважає за необхідне до рішення Конституційного Суду про імперативний мандат прийняти політичне рішення щодо переходу депутатів з опозиції. Янукович також вважає за можливе погодити із президентом внесення змін до закону про Кабмін.

Прем"єр також заявив про готовність обговорити можливість законодавчого закріплення положень Універсалу національної єдності. Зокрема, він сказав, що ці питання можна закріпити в законі про основи внутрішньої й зовнішньої політики.

Щодо конституційної реформи Янукович заявив, що коаліція вже ухвалила рішення про висунення своїх делегатів у Конституційну комісію, ініційовану президентом.

На завершення Янукович підкреслив, що досягнення компромісу означає рух назустріч один одному.

"Я вважаю, що в нас є час, і в президента, знову сісти за стіл переговорів. Можливість виходу із кризи є. Багато залежить від президента держави", - сказав Янукович, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович запропонував Ющенку компроміс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі