середа, 13 жовтня 2010 09:03

Янукович взяв під повний контроль силовиків та губернаторів

Янукович взяв під повний контроль силовиків та губернаторів

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність із Конституцією України".

Глава держави також підписав Закон України "Про Кабінет Міністрів України", яким, як відомо також вносяться зміни до кількох десятків інших законів, повідомляє його прес-служба.

Нагадаємо, що Верховна Рада на минулому тижні ухвалила закон про Кабмінет міністрів та внесла зміни до кількох десятків інших законів. Згідно до документів, глава держави отримав цілковитий контроль над силовиками. Зокрема, тепер він має право в будь-який час звільнити генпрокурора не пояснюючи причин.

Також з під парламентського контролю виведена СБУ, а сам президент може звільнити її голову. Крім того, глава уряду має погоджувати з Януковичем кандидатури заступників міністрів, заступників керівників податкової та губернаторів. Хоча, згідно Конституції 1996 року президент призначав губернаторів за поданням Кабміну.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович взяв під повний контроль силовиків та губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі