неділя, 10 листопада 2013 18:49

Янукович шукає оптимального губернатора під вибори 2015 року – експерт про ротації

Янукович шукає оптимального губернатора під вибори 2015 року – експерт про ротації
Михайло Басараб. Фото: gart.org.ua

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб переконаний, що ротації на вищих керівних посадах в трьох областях – явище закономірне. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ротації - це завжди закономірне явище. При кожному президентові були кадрової перестановки в областях. Періодично – це необхідно, навіть корисно", - зауважив експерт. Окрім того, за словами, політолога Першої рейтингової системи, то що "стосується Одещини – то це наслідки епопеї, пов'язаної із Марковим (Ігор Марков – колишні нардеп - Gazeta.ua). Після зачистки Одещини від Маркова і його оточення був здійснений наступний етап. Коли Маркову висувалися  політичні звинувачення, то говорилося, що в нього достатньо великий вплив на вертикаль влади Одещини". "А що стосується двох Галицьких областей, то це все спроба знайти оптимального губернатора під вибори 2015 року. Сумніваюсь, що на новопризначених голів адміністрацій будуть покладені передусім соціально-економічні завдання. Це голови, які повинні будуть готувати регіони до оптимального результату для Януковича в 2015 року, і максимального заниження показників кандидаті від опозиції", - наголосив політолог Першої рейтингової системи.

Президент України Віктор Янукович звільнив Михайла Вишиванюка з посади голови Івано-Франківської облдержадміністрації.Водночас новим губернатором іншим указом призначено Василя Чуднова. Також було звільнено губернатора Одещини Едуарда Матвійчука. Замість нього головою ОДА став Микола Скорик. Раніше, Янукович звільнив Віктора Шемчука з посади голови Львівської обласної державної адміністрації і призначив на цю посаду Олега Сала. Іншим указом Янукович призначив Шемчука своїм радником. Шемчук очолював Львівську ОДА з березня 2013-го.

Нагадаємо, позбавленого мандата народного депутата Ігоря Маркова затримали 22 жовтня під час допиту в Одеському обласному управлінні внутрішніх справ. Йому вручили повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 ККУ – хуліганство. Маркову інкримінують організацію і побиття учасників пікету біля Одеської обласної адміністрації проти встановлення у місті пам'ятника Єкатерині ІІ в 2007 році. Уніч проти 23 жовтня Маркова доправили до Києва. Печерський райсуд Києва обрав для Маркова запобіжний захід у вигляді арешту до 20 грудня. Апеляційний суд не задовольнив скаргу захисту Маркова щодо арешту. Брат Маркова Олег і деякі інші близькі соратники політика - члени партії "Родіна", залишили Україну через побоювання бути арештованими.

Зараз ви читаєте новину «Янукович шукає оптимального губернатора під вибори 2015 року – експерт про ротації ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі