вівторок, 27 березня 2012 13:44

Янукович розповів, про що потай говорив з Обамою

Янукович розповів, про що потай говорив з Обамою
Віктор Янукович говорив з Обамою про науково-дослідницький центр при ЧАЕС. Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович і президент США Барак Обама обговорили питання ядерної безпеки, зокрема ініціативу української сторони про створення науково-дослідного центру на базі Чорнобильської АЕС, повідомив голова української держави.

"Далі ініціатива України, на яку поки що немає відповіді, але вона залишається на розгляді - це створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС ... ми говорили з ним (з Обамою) в основному про ці питання", - сказав президент журналістам у вівторок в Сеулі.

При цьому Янукович зазначив, що досвід України, накопичений за 25 років після аварії на ЧАЕС, буде корисний для всього світу. Президент України вважає, що до питання створення науково-дослідного центру на базі ЧАЕС слід було б залучити і Японію, яка також має досвід подолання аварій такого роду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович обміняє високозбагачений уран на американські технології

Янукович повідомив, що на зустрічі з Обамою говорили про те, що вже зроблено Україною в плані виконання зобов'язань щодо відмови від високозбагаченого урану, а також про перспективу відносин двох країн у питаннях ядерної безпеки.

"Сьогоднішнє обговорення було, як з точки зору того, що вже було зроблено, і з точки зору майбутнього, що робити далі", - підкреслив Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович у США поговорив з Обамою про "ядерний" саміт

Нагадаємо, сьогодні на саміті з ядерної безпеки у Сеулі, Янукович зустрівся з президентом США, але деталі зустрічі не повідомлялися.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, про що потай говорив з Обамою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі