вівторок, 27 березня 2012 12:15

Янукович у Сеулі похвалився послідовністю України в питанні ядерної безпеки

Янукович у Сеулі похвалився послідовністю України в питанні ядерної безпеки
Фото: president.gov.ua

Міжнародне співтовариство має ефективно використати всі наявні можливості співпраці для зміцнення ядерної безпеки.

Про це президент України Віктор Янукович сказав під час Сеульського саміту, повідомляє прес-служба голови держави.

"Україна заради досягнення цієї мети буде і надалі активно братиме участь у "Глобальній ініціативі зі зменшення загрози", "Глобальному партнерстві проти розповсюдження зброї і матеріалів масового знищення Групи восьми", "Глобальній ініціативі з боротьби із актами ядерного тероризму", - підкреслив президент.

Янукович висловив надію, що спільними зусиллями всіх країн вдасться зберегти безпечний світ для майбутніх поколінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама запросив Януковича на "ядерне" побачення до Сеулу

Він також додав, що Україна протягом 20 років своєї незалежності є послідовним прихильником курсу на забезпечення глобального ядерного роззброєння і нерозповсюдження.

"Переконаний, що широка підтримка наших ініціатив, висунутих в рамках цих заходів, сприятиме зміцненню фізичної ядерної безпеки як на національному, так і на глобальному рівнях", - підкреслив Янукович. У цьому контексті президент відзначив ініціативу про початок переговорного процесу зі створенню зон, вільних від ядерної зброї та високозбагаченого урану, з відповідними гарантіями ядерних держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович обміняє високозбагачений уран на американські технології

Значна увага, за словами Януковича, в Україні приділяється створенню, на виконання відповідних рішень Вашингтонського саміту, унікальної ядерної установки - джерела нейтронів для проведення досліджень в ядерній енергетиці та медицині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає за вивезений уран $40 мільйонів

"Ми розглядаємо цей проект як можливу міжнародну платформу для проведення спільних досліджень з метою розробки новітніх ядерних технологій, здатних гарантувати високі стандарти ядерної безпеки. Сподіваємося, що про початок роботи зазначеного проекту ми спільно із Сполученими Штатами Америки, які його підтримують, повідомимо під час нашої зустрічі у 2014 році", - зазначив президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у Сеулі похвалився послідовністю України в питанні ядерної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі