пʼятниця, 24 вересня 2010 08:44

Янукович просить ООН захистити Україну

Янукович просить ООН захистити Україну

Україна розраховує на неухильне виконання зобов"язань державами-учасницями ООН щодо гарантій її безпеки.

Про це заявив президент України Віктор Янукович під час виступу на 65-й сесії генеральної асамблеї ООН

"Перш за все, маю на увазі Будапештський меморандум 1994 року", - пояснив глава української держави.

"Україна наполягає: гарантії безпеки для держав, які відмовилися від своїх ядерних арсеналів, а також для країн, які не входять ні в які військові союзи, повинні бути відображені в юридично зобов"язуючого міжнародного документа. Це найкращий запобіжник від регіональних ядерних амбіцій", - заявив Янукович.

Він також закликав держави-учасниці ООН наслідувати приклад України в питанні відмови від ядерного потенціалу

Також він зазначив, що Україна рішуче виступає за посилення миротворчого потенціалу ООН.

"Організація може більш повно використовувати потенціал наявних регіональних механізмів безпеки для зміцнення безпеки глобальної", - вважає Янукович, якого цитує його прес-служба.

Крім того, за словами президента, необхідно вибудовувати також механізми реагування на нові або видозмінені виклики міжнародному миру та його безпеці.

За словами глави держави, одним з таких викликів є морське піратство і збройні пограбування на морі. При цьому він підкреслив, що в боротьбі з піратством ключову роль має відігравати ООН.

"Україна має намір продовжити активну роботу по зміцненню безпеки міжнародного морського судноплавства і захисту соціальних прав моряків і закликає всіх до співпраці", - зазначив президент.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович просить ООН захистити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі