четвер, 18 вересня 2008 09:26

Рада Безпеки ООН потребує термінової реформи - голова Генассамблеї ООН

63 сесія Генассамблеї почала сьогодні свою роботу в нью-йоркській штаб-квартирі ООН.

У своїй промові на відкритті сесії  новий голова Генассамблеї  ООН  Мігель Д"еското Брокман Miguel d′Escoto Brockmann закликав до термінової реформи Радбеза ООН, оскільки нездатність деяких членів Ради безпеки "перебороти свою пристрасть до війни" являє серйозну загрозу міжнародній безпеці.

Як повідомляє Lenta.ru, у бесіді з представником одного з постійних членів Радбеза Брокман піддав прихованій, але різкій критиці дії США: "Схоже, право вето ударило їм в голову, і тепер вони думають, ніби можуть робити все що завгодно без всяких наслідків".

Нагадаємо, що зараз Радбез ООН складається з десяти тимчасових членів, що регулярно змінюються, і п"яти постійних, таких, що володіють правому вето - це Китай, США, Британія, Франція і Росія. Ця структура Радбеза практично не мінялася з 1945 року.

15 липня на закритті 62 сесії Генассамблея прийняла рішення почати міжурядові переговори по розширенню Ради безпеки не пізніше за 28 лютого 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада Безпеки ООН потребує термінової реформи - голова Генассамблеї ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі