вівторок, 11 березня 2014 15:47

Янукович "проговорився" про наміри Путіна зірвати вибори в Україні - політтехнолог

Янукович "проговорився" про наміри Путіна зірвати вибори в Україні - політтехнолог

Сьогоднішня заява  Віктора Януковича про нелегітимність української влади свідчить, що Росія зацікавлена у відсутності нового законно обраного президента в нашій країні.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"Текст він побачив або вперше, або вдруге в житті. Можливо, йому перший раз у літаку цей текст кремлівські пропагандисти роздрукували.  Тому що він не відривав погляду. Читав включно навіть слова українського Гімну. Мабуть, він його ніколи не знав", - зауважив експерт.

За словами політтехнолога, риторика виступу Януковича була не властива йому.

"Він говорив кремлівськими штампами. Це явна риторика Путіна. Текст йому писали російські спічрайтери. І це було видно з того, що він запинався", - зазначив Березовець.

Крім того, політтехнолог зазначив, що у виступі Януковича найбільш образив текст про гроші.

"Коли він згадав, що новий уряд отримав мільярд долларів від США, то було видно, що йому болить. Тому що йому не приємно, що ці гроші будуть отримані і витрачені без нього, без його відкатів", - сказав Березовець.

Щодо змісту промови Януковича, то на думку політтехнолога розмова про нелегітимність теперішньої влади свідчить про зацікавленість Росії у "торпедуванні" президенських виборів.

"Це чіткий сигнал, що Путін буде зривати (вибори - ред.) будь-яким шляхом. Вони провокують фактично до того, щоб в Україні був введений надзвичайний стан, або військовий у зв'язку з переміщенням військ", - зазначив експерт, додавши, що Янукович проговорився про плани Путіна зірвати вибори в Україні.

Також Березовець прокоментував суть заяв Януковича, що він лишається головнокомандувачем армії.

"Вони зараз намагаються, принаймні на території Криму, створити самопроголошену армію. Не забуваємо, що там в паспортних столах - значна кількість бланків українських паспортів. І зараз є інформація, що вони масово починають роздавати українські паспорти російським військовослужбовцям, що нібито вони громадяни України. Тоді Януковича будуть використовувати як ляльку, вказуючи на нього як на верховного головнокомандувача з офіцерами, вірними присязі", - розповів Березовець.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "проговорився" про наміри Путіна зірвати вибори в Україні - політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі