четвер, 06 вересня 2012 13:06

Янукович про реформи: "Як кажуть, дрімати не можна"

Янукович про реформи: "Як кажуть, дрімати не можна"
Віктор Янукович. Фото: AFP

Президент Віктор Янукович під час засідання Комітету з економічних реформ розповів, як постійно бере участь у заходах, що стосуються упередження падіння економіки.

"Я хочу сказати, що кожного разу, коли ми розглядаємо це питання, бачимо що, як кажуть, дрімати не можна. Кожного дня треба відслідковувати, що нам з вами треба робити", - сказав він.

Глава держави зауважив, що маючи обмежений фінансовий ресурс у державі, кошти треба вкладати тільки в ті напрямки економіки, які дадуть швидкий результат.

"Якщо ми будемо розпорошувати наші ресурси, то швидко зробимо собі ще гірше. Ми добре розуміємо, що підвищення зарплати дає нам можливість підвищення пенсій нашим пенсіонерам, а виконавці повинні нести за це відповідальність", - зазначив Янукович.

Президент звернувся до голів райдержадміністрацій, які були присутні на заході, сказавши, що у питанні виплати зарплат ніхто не може працювати більш ефективно ніж вони.

"Виплата зарплат під час кризи у конвертах недопустима. Ви маєте працювати над питанням детінізації виплати зарплат. Це стосується малого та середнього бізнесу, хоча якщо подивитися цифри, то вони, як кажуть, гріють душу. Порівняно з 2010 роком мінімальна пенсія зросла на 65%", - наголосив він.

Крім того президент зауважив, що невирішеним питанням залишається виплата заборгованості із зарплати.

"За ці роки вона знизилась на 1/3, але 1,5 млрд грн залишається", - підкреслив Янукович.

Він звернувся до уряду з проханням розглянути питання підприємств, що збанкрутіли.

"Здебільшого це державні підприємства, а заборгованість людям залишилась. Давайте не будемо ховати від правди цих людей. Врешті-решт погасимо заборгованість", - додав президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович про реформи: "Як кажуть, дрімати не можна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі