понеділок, 22 листопада 2010 18:51

Янукович примудрився запізнитися на зустріч з керівниками ЄС

Янукович примудрився запізнитися на зустріч з керівниками ЄС

Президент Віктор Янукович запізнився на десять хвилин на зустріч з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом Ради ЄС Херманом ван Ромпеєм. Про це стало відомо журналістам.

Програма візиту Януковича з самого початку виглядала таким чином: 15-хвилинна зустріч з президентом ЄС ван Ромпеєм і президентом Єврокомісії Баррозу, 75 хвилин пленарного засідання саміту Україна - ЄС і 70 хвилин робочого ланчу. Проте в графіку відбулися збої: замість запланованих 10:40 президент України прибув до палацу Val-Duchess (місце проведення саміту) о 10:50.

Баррозу і ван Ромпей прибули на півгодини раніше і весь цей час чекали в холі.

Коли Янукович, приїхав, лідери ЄС одночасно протягнули Януковичу руки для рукостискання, чим поставили президента України в скрутне становище. Проте політики вийшли з нього, зобразивши рукостискання втрьох.

Зустріч у вузькому колі після цього тривала 20 хвилин замість запланованих 15-ти.

Під час промови при відкритті саміту Янукович відірвався від написаного тексту і вимовив від себе: "Я відчуваю дружнє ставлення до України і собі особисто".

Як повідомлялося, у понеділок, 22 листопада, в Брюсселі в ході саміту Україна - ЄС Євросоюз надав Україні План дій щодо безвізового режиму.

Янукович заявив, що Україна зможе виконати заходи Плану дій щодо скасування візового режиму з Європейським союзом уже в першому півріччі 2011 року.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Янукович примудрився запізнитися на зустріч з керівниками ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі