понеділок, 22 листопада 2010 16:24

Янукович призначив зустріч підприємцям - протестувальникам

Янукович призначив зустріч підприємцям - протестувальникам

Президент України Віктор Янукович обіцяє зустрінеться з ініціаторами руху проти Податкового кодексу на цьому тижні.

Про це глава держави заявив на спільній прес-конференції з презедентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм та президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу за підсумками саміту Україна-ЄС.

"Я прислухаюся, почую. Безумовно, я зустрінуся з представниками цих громадських організацій, які сьогодні організували цей процес, рух ... Я думаю, цей конкретний розмова відбудеться на цьому тижні", - сказав президент.

При цьому глава держави переконаний, що в акціях протесту підприємців є велика політична складова.

"У цьому процесі, який зараз відбувається, є велика політична складова, до якої ми в останні роки вже звикли. І коли говорять, що в України є обмеження демократії - треба приїхати до Києва, подивитися телевізор, почитати газети, подивитися що відбувається на вулиці , де постійно йдуть демократичні процеси ", - сказав він.

Президент України в черговий раз запевнив, що буде приймати рішення стосовно Податкового кодексу після отримання експертних висновків.

У теж час, глава держави зазначив, що вимоги протестуючих не можуть бути на 100% виконані оскільки Україні буде поступово відійти від "спрощенки".

"Я добре розумію їхні вимоги, і так, як вони хочуть - на сто відсотків такого не буде. Ми від спрощеної системи будемо поступово йти - переходити на таку систему оподаткування, яка буде мотивувати зростання реальної економіки і виводити українську економіку з "тіні", - підкреслив глава держави.

За словами президента, для "спрощенців" будуть створені мотивації.

Нагадаємо, що підприємці оголосили ультиматум президентові України. Мітингувальники вимагають, щоб глава держави до 18.00 22 листопада наклав вето на Податковий кодекс. В іншому випадку вони погрожують йому відставкою.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович призначив зустріч підприємцям - протестувальникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі