вівторок, 10 серпня 2010 16:38

Янукович пояснив, які дороги треба ремонтувати

Янукович пояснив, які дороги треба ремонтувати

В Україні потребують уваги не лише магістральні дороги, а й шляхи місцевого значення, сільські.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час зустрічі з главою Державної служби автомобільних доріг Володимиром Демішканом, повідомляє прес-служба глави держави.

"Яким чином ви маєте сьогодні можливість залучати додаткові кошти, щоб ремонтувати і будувати нові дороги в Україні? Що вам заважає це робити?", - запитав президент, запитавши чи необхідно вдосконалювати правову базу.

У свою чергу керівник Укравтодору заявив, що "дорожня галузь була доведена попереднім урядом до банкрутства".

Він нагадав, що за експертними оцінками, Україна має одне з кращих у Європі геополітичне розташування для транзитного руху через її територію.

За словами Демішкана, пріоритетним є забезпечення ефективної "ритмічної" роботи галузі, доведення до нормального стану всіх доріг в Україні. Він заявив, що слід звернути увагу саме на організацію транзитного руху.

"Ми над цим працюємо, і вже сьогодні, за цей короткий час, відпрацьована програма щодо виконання робіт на 2010 рік", - сказав він, додавши, що ця програма "перегукується" з програмою підготовки України до Євро-2012.

За його словами, у цьому році планується здати близько 720 кілометрів автодоріг

Зокрема шляховики планують здати автомагістраль Київ-Львів, об'їзну дорогу навколо Луганська, будівництво якої планується завершити у жовтні.

Глава "Укравтодору" також зазначив, що кілька днів тому завершилося спорудження другої черги об'їзду навколо Чернівців. Крім того, цього року буде здано в експлуатацію 100 км об'їзної дороги навколо Харкова, передає прес-служба президента.

Демішкан також повідомив, що через три місяці планується завершити будівництво шляхопроводу в Жулянах.

Раніше повідомлялося, що Укравтодор проводить ремонт дороги до резиденції Януковича "Межигір'я".

Зараз ви читаєте новину «Янукович пояснив, які дороги треба ремонтувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі