середа, 06 жовтня 2010 20:27

Янукович попросив не тиснути на опозицію

Янукович попросив не тиснути на опозицію
Президент України Віктор Янукович наголошує, що опозиція повинна мати можливості для висловлення своєї позиції.

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він сказав сьогодні на зустрічі із керівниками фракцій більшості парламенту.

Участь у зустрічі взяли голова Верховної Ради Володимир Литвин, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, Комуністичної партії України - Петро Симоненко, Блоку Литвина - Ігор Шаров, перший заступник голови ВР Адам Мартинюк, перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Звертаючись до присутніх, Президент привітав їх з успішним початком роботи у новому форматі згідно з нещодавнім рішенням Конституційного Суду. "Це дуже важливо для стабільності в країні", - підкреслив Президент.

"Люди, безумовно, схвалюють прагнення політиків працювати спільно і вирішувати нагальні проблеми, які є у людей і в країни", - додав глава держави.

За словами Президента, дуже важливо, що зберігається співпраця між парламентом і урядом.

"Для нас найважливішим питанням є питання ефективності, а ефективність досягається тільки співпрацею усіх гілок влади", - наголосив В.Янукович.

Глава держави схвально оцінив сьогоднішнє рішення, прийняте Верховною Радою, про створення Тимчасової спеціальної комісії парламенту (з правами головного комітету ВР) з підготовки пропозицій щодо змін до законодавства у зв'язку з рішенням Конституційного Суду щодо скасування політреформи 2004 року.

В.Янукович висловив вдячність В.Литвину за пропозицію включити до складу цієї комісії представника Президента.

"Дуже важливо, щоб я мав своєчасну інформацію, які саме закони готуються, мав можливість висловити свою точку зору, і щоб приймалися ті закони, які Президент не буде ветувати, а буде підписувати. Безумовно, це сприятиме процесу руху в напрямку реформ, які ми з вами започаткували", - наголосив Президент.

"Зміст нашої співпраці не змінюється, - наголосив глава держави. Ми з вами узгоджували наші спільні дії і раніше, і ми будемо робити це надалі, в нових умовах".

"Я зберігатиму партнерські відносини з Верховною Радою і вимагатиму від Кабінету міністрів, щоб він співпрацював з парламентом у повному обсязі - і з комітетами ВР, і з окремими депутатами... Сьогодні мова йде про те, щоб увесь парламент брав участь у цьому процесі", - підкреслив В.Янукович.

Президент України окремо звернув увагу на те, що опозиція повинна мати усі можливості для того, щоб висловити свою думку. Це стосується як депутатів Верховної Ради, так і звичайних громадян.

"Важливо, щоб ми усі розуміли: якщо є сильна влада - а ми таку систему будуємо - повинна бути і сильна опозиція. Ми не повинні тиснути на опозицію. І це абсолютно нормально. Ще раз підкреслюю: опозиція повинна мати можливість висловити свою точку зору", - наголосив глава держави.

"Ми повинні розвивати інститути демократії в країні", - додав він.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Янукович попросив не тиснути на опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі