субота, 20 листопада 2010 13:23

Янукович пообіцяв, що не віддасть Росії контроль над українською ГТС

Янукович пообіцяв, що не віддасть Росії контроль над українською ГТС

Президент України Віктор Янукович заявляє, що пропонований проект з модернізації застарілої мережі газопроводів в Україні повинен бути реалізований, але поступатися контролем над українськими трубопроводами Росії він не має наміру.

У інтерв'ю трьом зарубіжним інформаційним агентствам напередодні саміту Україна-ЄС Янукович зазначив, що модернізація українських газопроводів є менш дорогою і ефективнішою альтернативою газопроводу "Південний потік".

Янукович наполягає, що Київ є надійним партнером і не повинен бути виключений з енергетичних відносин.

"Чому ви вирішили обійтися без нас, і нас ігнорувати?... Ми вважаємо, що партнери так не поступають, це неправильно", - заявив він іноземним журналістам.

При цьому глава української держави підкреслив, що будь-яке можливе спільне підприємство за участю російських і європейських інвесторів не призведе до того, що Україна поступиться контролем над своїми трубопроводами. За його словами, Росія висловила зацікавленість сприяти модернізації українських трубопроводів, проте наполягала на контролі над розподільною мережею.

"Коли ми говоримо про створення низки спільних підприємств, якщо вони знаходяться на українській території, без сумніву, контрольний пакет акцій повинен знаходитися в нашій власності", - підкреслив Янукович.

Кажучи про попередній саміт Україна-ЄС, який пройде в Брюсселі 22 листопада, Янукович сказав, що Україна продовжуватиме реформи, щоб поглибити економічну інтеграцію з Європейським союзом.

Глава української держави також висловив надію на те, що ЄС і Україна зможуть встановити безвізовий режим один для одного до 2012 року.

Президент України також зазначив, що демократія і свобода слова в країні не знаходяться під загрозою.

"Ви коли-небудь чули від мене "не критикуйте президента"? Ви цього не почуєте", - підкреслив Янукович.

Глава держави знову висловив свою позицію, що голосування на місцевих виборах 31 жовтня мало технічні недоліки, які будуть враховані на майбутніх виборах, але минулі вибори були "демократичними і справедливими".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв, що не віддасть Росії контроль над українською ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі