неділя, 18 липня 2010 13:01

Янукович може піти на "мирову" з Фірташем - Беспалий

Янукович може піти на "мирову" з Фірташем - Беспалий

Аби Україна не сплачувала штрафні гроші компанії "РосУкрЕнерго" олігарха Дмитра Фірташа, Віктор Янукович може укласти з ним мирову угоду. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів екс-депутат Борис Беспалий:

"Ці $5,4 млрд треба закладати в бюджет наступного року. Можна вступати в перемовини по частковому погашенню, реструктуризацію боргу, виступати за повернення виплат натурою. Можна взагалі не платити. Репутація країни постраждає, але не заставлять. Пошук варіантів іде. Але однозначної відповіді немає. Грошей щоб взяти та заплатити немає. Сильно сумніваюсь, щоб в бюджеті наступного року подібна графа з'явилась. Є можливою мирова угода з "РосУкрЕнерго". Бо Фірташ, якщо посвариться з президентом, може втратити більше, ніж 5 млрд. Янукович на Фірташа може вплинути. Туз он і в Африці туз. Старший він по життю в Україні.".

Беспалий говорить, що проблеми можуть виникнути з російською стороною конфлікту навколо газу.

"Проблемою є не домовленості з Фірташем. Вони в той чи інший спосіб будуть вирішені без неприйнятних збитків. А з російською стороною є проблема. Вимагатимуть такого, що приведе до неприйнятних збитків. Росія підходить з точки зору комплексного імперського інтересу. Вони можуть бути асиметричними - як газ в обмін на флот. Так і тут - ми вам уступаємо в штрафних санкціях, а ви нам - економічні поступки, поступки по демаркації морського кордону, поступки щоб Україна не ратифікувала розподіл майна Союзу, в частині інтеграції в ЄЕП".

Розгорнуте інтерв'ю Беспалого читайте у випуску "Газети по-українськи" наступної п'ятниці.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович може піти на "мирову" з Фірташем - Беспалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі