пʼятниця, 06 липня 2007 09:31

Янукович: Краще бути прем"єром, чим президентом

 Прем"єр-міністр України Віктор Янукович заявляє, що питання про його участь в президентських виборах 2009 року вирішуватиметься Партією регіонів, яку він очолює.

"Це вирішить партія. Відповідальності я ніколи не боявся. Проте важко не помітити, що після внесення змін до Конституції пост прем"єр-міністра дає ширші можливості втілення в життя політичної програми, ніж президентський пост. Україна все ж парламентсько-президентська республіка. У президента теж цікава робота, звичайно. Але до нових конституційних умов необхідно адаптуватися", - сказав він в інтерв"ю тижневику "2000", опублікованому у п"ятницю, відповідаючи на питання про наміри брати участь в президентських виборах.

Кажучи про можливість створення блоку "За Януковича" на основі Партії регіонів, прем"єр висловив думку, що у створенні такого об"єднання немає потреби, оскільки блоки в сучасній політичній історії України вичерпали себе.

"Ми впродовж всієї української історії переконуємося, що блок - справа ненадійна. За прикладами далеко ходити не треба: подивитеся на ту ж "Нашу Україну". Навіть обнулити списки - непросте завдання. Блоки в новітній політичній історії України, швидше за все, залишаться у минулому. Я думаю, що кожна політична сила отримує на виборах свою оцінку, а потім - у ході конструктивної дискусії - з близьких за програмою і світосприйняттям партій створюється ефективна коаліція", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Краще бути прем"єром, чим президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі