понеділок, 04 жовтня 2010 20:17

Янукович і Медведєв домовились перетнути кордон на швидкісному потязі

Янукович і Медведєв домовились перетнути кордон на швидкісному потязі

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв ініціювали спрощення процедури проходження україно-російського державного кордону для громадян двох країн.

Про це повідомив Президент України Віктор Янукович на спільній з російським президентом Дмитром Медведєвим прес-конференції після закінчення форуму в понеділок у Геленджику.

"Ми поставили перед собою завдання максимально спростити процедуру переходу наших громадян, товарів через пункти переходів на наших прикордонних регіонах та створити особливі умови для громадян, які проживають у прикордонних регіонах", - сказав він.

Крім того, Янукович повідомив, що президенти України і Росії під час форуму доручили відповідним відомствам відпрацювати цей механізм і підготувати проекти рішень для його реалізації.

При цьому Янукович не виключив, що такі рішення можуть бути підготовлені як на законодавчому рівні, так і на рівні підписання міждержавних угод.

Він також звернувся до Медведєва з ініціативою про те, щоб президенти двох країн були першими, хто пройде процедуру в пунктах пропуску між Росією та Україною.

Медведєв, у свою чергу, запитав, який вид транспорту буде обраний - автомобіль чи потяг. Він нагадав, що на автомобілях президенти вже перетинали державний кордон.

Президенти домовилися, що цього разу вони перетнуть кордон на швидкісному потязі.

УНІАН, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Медведєв домовились перетнути кордон на швидкісному потязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі