четвер, 27 лютого 2014 15:30

Янукович хотів продемонструвати намір боротися далі за владу - Бондаренко

Янукович хотів продемонструвати намір боротися далі за владу - Бондаренко

Політолог Кость Бондаренко розцінює заяву екс-президента Віктора Януковича, як намір продовжити боротьбу за владу.

Про це експерт розповів у коментарі Gazeta.ua

"Янукович може виступати як президент. Чи визнавати його легітимним президентом - це справа кожної держави. Але в той же час, виникає питання якою є його підтримка і на кого він може опиратися", - розповів Бондаренко.

Політолог розповів, що Януковича хоче змусити рахуватись із собою.

"Легітимність на боці Януковича. Очевидно, він хотів продемонструвати намір далі боротися за владу. Поки що не бачу якогось шляху, щоб міг повернутися в Україну. Можу припустити, що він звернеться до якоїсь іноземної країни. Проситиме про військову допомогу, оскільки в країні пуч і його усунули від влади. Щоправда, в даній ситуації не знаю до кого він міг би ще звернутись. Якщо вірити польському міністру Сікорському, то Янукович вже звертався до Путіна 21-го лютого. Але ніби то Путін відмовив", - розповів він.

На запитання журналіста: "Чи може надати Росія притулок Януковичу?" Бондаренко відповів: "Це право Росії. Проте Росія чудово розуміє, що вступить у доволі жорсткий конфлікт з нинішньою владою".

Бондаренко зауважив, що усі структури влади легітимізуються через вибори, якщо нинішня влада втримається і реформує всі структури. Нагадаємо, що сьогодні Янукович виступив із заявою, що вважає себе президентом. Він просить у Росії захистити його від екстремістів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хотів продемонструвати намір боротися далі за владу - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі