вівторок, 24 вересня 2013 00:44

Антитерористична операція у Найробі: Військові вбили кількох бойовиків і визволили заручників

Антитерористична операція у Найробі: Військові вбили кількох бойовиків і визволили заручників
Фото: news.mail.ru

Рятувальна операція з визволення заручників у торговельному центрі "Вестґейт" у столиці Кенії Найробі - на завершальній стадії, військові контролюють усі поверхи будівлі.

Водночас дим над центром не вщухає. Звідки він виник, наразі не відомо. Військові переклали відповідальність за пожежу на терористів, розповідає ua.euronews.

Під час штурму вдалося убити 3 терористів, а ще кількох підстрелити.

Водночас поранення отримали 11 солдатів. Загалом за останню добу з приміщення торгового центру винесли 10 тіл, врятувати вдалося 200 людей, до шпиталів потрапили понад 60 осіб.
МВС країни також каже, що у будь-якому разі не випустить терористів з країни, навіть якщо їм вдасться утекти з торгового центру.

В аеропортах країни та в столиці Найробі заарештували кількох людей для допиту. Їх підозрюють у причетності до цього теракту. За словами очільника МВС, терористи з'їхалися з різних частин світу, а отже йдеться про боротьбу з глобальним тероризмом.

Також міністр спростував повідомлення про те, що серед бойовиків була жінка — то, за його словами, був переодягнений чоловік.
Нагадаємо, три дні тому торговельний центр "Вестґейт" у столиці Кенії Найробі захопили терористи із сомалійського екстремістського угруповання "Аш-Шабаб".

Зараз ви читаєте новину «Антитерористична операція у Найробі: Військові вбили кількох бойовиків і визволили заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі