четвер, 02 серпня 2012 15:38

Активістів з листівками "Чому не можна голосувати за Партію регіонів" три години тримали у відділку і взяли відбитки

Активістів з листівками "Чому не можна голосувати за Партію регіонів" три години тримали у відділку і взяли відбитки
Фото: Українська правда.

Наразі активісти руху "Відсіч" знову поширюють листівки у Миколаєві.

Про це Gazeta.ua повідомила активістка Катерина Чепура, розповідаючи подробиці затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра судитимуть "мовного" активіста: "Влада усіх нас воліла би бачити у тюрмах"— Корчинський

"Затримали вони шістьох людей з різних груп, але це менше половини наших активістів. Склали в цілому 4 протоколи: про вилучення листівок, про обшук, про адміністративне правопорушення. Вони писале зовсім різне і не могли визначитись за що. Спочатку казали, що за порушення благоустрою, потім почали казати, що 152 стаття Адміністративного кодексу, потім почали казати, що це порушення виборчого закону — поширення агітації без вихідних даних. А коли першу групу затримували, то взагалі сказали, що за порушення екології, - це вже якісь маразматичні речі", - наголошує вона.

Окрім того, міліція порушила закон, адже у кількох активістів взяли відбитки пальців, чого не мали права робити.

"В цілому у нас вилучили близько 4 тисячі листівок. І склали про це протокол. Одній групі написали одне, а другій — зовсім інше. П'ятьох людей протримали майже 3 години, а одного привезли пізніше, він був у моїй групі, ми відмовились їхати у відділок. Вони протокол склали на місці, а у відділку тільки вилучили листівки. Ще у двох людей взяли відбитки пальців, що взагалі є незаконним. По закону відбитки пальців беруться тільки по кримінальних справах. Вони хотіли брати їх у інших, але вони відмовились їх давати, на жаль, я про це пізно дізналася", - каже Чепура.

"Начебто збираються відправляти все це до суду, - каже активістка. - Вони нам так сказали. Ми будемо писати депутатський запит, бо по відбитках це взагалі повна нісенітниця — ми вже 29 округів об'їздили, і в жодному місті не було такого, як у Миколаєві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістку захисту української мови побили прямо біля квартири

Зараз активісти "Відсіч" знову поширюють листівки містом, і за словами Чепури, планують відвідати ще не одне українське місто із такою акцією.

"Ми не плануємо, ми вже знову клеїмо і роздаємо листівки. Нас було чотири групи, то перша група цілком успішно поширила листівки в своєму районі. Абсолютно без проблем. Мешканці нормально це сприймають. Коли нас затримувала міліція, то навпаки місцеві підходили і їм казали: "Що це ви зазіхаєте на інформацію?" Наїжджали на міліціонерів, що вони затримують нас", - повідомила активістка.

Нагадаємо, сьогодні миколаївська міліція затримала шістьох активістів за те, що вони поширювали листівки "Чому не можна голосувати за Партію Регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Активістів з листівками "Чому не можна голосувати за Партію регіонів" три години тримали у відділку і взяли відбитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі