понеділок, 14 січня 2013 16:24

Якщо ПР не вирішить проблему голосування, то всі рішення Ради будуть нелегітимними - Таран

Якщо ПР не вирішить проблему голосування, то всі рішення Ради будуть нелегітимними - Таран
Сергій Таран. Фото: obozrevatel.com

В разі не вирішення проблеми персонального голосування народних депутатів в парламенті, то всі рішення Верховної Ради будуть нелегітимними.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Щодо особистого голосування я думаю, що для Партії регіонів ситуація складається критично, оскільки вже низка інших політичних партій будуть оскаржувати ті рішення, які ухвалюються в Верховній Раді в Європейському суді", - висловив думку політолог.

Окрім того, на його думку, якщо "Партія регіонів не знайде рішення цієї проблеми — не особистого голосування (а вона може знайти кілька рішень цієї проблеми), то всі рішення парламенту будуть нелегітимними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція нарахувала 22 "кнопкодава" на голосуванні по Соркіну

"Зараз це стало не лише проблемою однієї партії, але й всього парламенту. Оскільки весь парламент може голосувати за ті рішення, які можуть бути скасовані. Звичайно хотілось би вірити, аби парламентарі просто відвідували засідання Верховної Ради та голосували, але на жаль депутати розглядають інші варіанти, як наприклад голосування один день на тиждень", - додав Таран. Окрім того, на його думку далі парламентарі "шукатимуть вирішення, оскільки так не може тривати надалі".

Говорячи про те, чи має право подавати позов до Європейського суду партія, а не людина, він сказав: "Це технічне питання, оскільки звертатись до Європейського суду може і звичайний громадянин, тобто хто завгодно. Не питання в тому, хто звернеться, а в тому, яке рішення буде ухвалене". Також він припустив, що партія хоче зробити собі зайвий піар, але на суть рішення не вплине.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це якесь ноу-хау. Хлопці неграмотні, їх треба садити за юридичну парту - Олійник про можливе звернення опозиції до Євросуду

Нагадаємо, Микола Томенко сьогодні заявив, що опозиція хоче оскаржити в Євросуді обрання Соркіна главою НБУ, оскільки аналіз Батьківщини показує, що 22 депутати від Партії регіонів, які фізично не присутні в Раді, проголосували за призначення Соркіна.

Зараз ви читаєте новину «Якщо ПР не вирішить проблему голосування, то всі рішення Ради будуть нелегітимними - Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі