пʼятниця, 19 травня 2017 17:02

Як Україні не піти шляхом Молдови - експерт

Як Україні не піти шляхом Молдови - експерт
Політичний консультант Андрій Вальчишин каже, що післяреволюційна романтика розвіялася, а особисті та корпоративні інтереси знову стали визначати порядок денний країни. Фото: Черноморская телерадиокомпания

В українському політикумі має відбутися дискусія щодо стратегії розвитку країни. В іншому випадку наша держава може піти шляхом нестабільної Молдови.

Про це у своїй публікації на СоцПорталі пише політичний консультант Андрій Вальчишин.

"Після Революції Гідності та з початком російської агресії в Україні, фактично, зник поділ на "проєвропейський" та "проросійський" вектори розвитку, які визначали динаміку політичного життя нашого суспільства впродовж останніх десятиліть", – зазначає Вальчишин.

"Просто переймати чужий досвід не вдалося. Як показали наступних три роки життя, зрештою на зміну "варягам" та "грантоїдам" прийшли банальні "рєшали" із навколовладного оточення. Післяреволюційна романтика розвіялася, а особисті та корпоративні інтереси знову стали визначати порядок денний країни. Помилки та зловживання, які неминуче допускають нові еліти в такому форматі управління ведуть до значного розчарування суспільства, що загрожує Україні повторенням шляху Молдови – корупційної країни, яка декларує проєвропейськість. Дискусію щодо виходу із цієї ситуації відкриває книга Сергія Тарути "Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку", яку нещодавно презентували на "Книжковому Арсеналі", - каже він.

Як підсумовує експерт, "ця дискусія або нарешті відбудеться, або про Україну ще довго писатимуть як про failed state".

Зараз ви читаєте новину «Як Україні не піти шляхом Молдови - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі