середа, 24 серпня 2022 13:15

Як Україна бореться з корупцією – в Євросоюзі оцінили прогрес

Як Україна бореться з корупцією – в Євросоюзі оцінили прогрес
Посол ЄС Матті Маасікас оцінив прогрес України у боротьбі з корупцією. Фото: korrespondent.net

Україна доволі швидко прогресує в реформі судової системи та боротьбі з корупцією, вважають у Євросоюзі.

Зокрема, позитивним у цьому напрямі є призначення голови антикорупційної прокуратури, зазначив в інтерв'ю "Європейській правді" посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

За його словами, це було однією з рекомендацій, які Україна має виконати на шляху до вступу в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна після перемоги зміцнить безпеку Східної Європи" – Ендрю Д'Аньєрі

"Ця рекомендація виконана. У сфері боротьби з корупцією та втіленні судової реформи українська влада просувається якнайшвидше", - сказав Маасікас.

Посол відзначив, що процес відбору нового глави НАБУ також готовий до запуску і є позитивний результат у пошуку нового очільника агенції з повернення активів.

"До Вищої ради правосуддя призначені Маселко та Мороз – високошановні юристи, яких поважає дуже активна і прискіплива українська антикорупційна спільнота. Це дуже позитивна подія. Ви знаєте, що корупційний імідж був однією з проблем, з якими Україна мала боротися. І я дуже радий, що у цій сфері прогрес є швидким", - додав Маасікас.

За його словами, Єврокомісія до початку переговорів про вступ має оцінити прогрес України у роботі по семи пріоритетних напрямах реформ.

28 липня в Україні призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ним став детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко

Верховна Рада призначила Романа Маселка і Миколу Мороза членами Вищої ради правосуддя. За кадрове рішення депутати проголосували 15 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Як Україна бореться з корупцією – в Євросоюзі оцінили прогрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі