вівторок, 15 липня 2008 08:53

Як Томенко в кросівках і вишиванці косив жито (ФОТО)

У вишиванці і з косою в руках Микола Томенко вирішив внести і свій внесок, щоб країна була з хлібом. За давньою традицією, після свята Івана Купала і напередодні Петра і Павла приходили зажинки - свято першого снопа. Ефектно розмахуючи косою, парламентарій зізнався, що косити для нього - звична справа, більш того, Томенко і сина свого навчив азам хліборобської праці. До них приєдналася акторська сім"я Анатолія Хостікоєва і Наталії Сумської.

Колись на зажинки селяни чекали цілий рік. Коли хліборобське свято наступало, то вбиралися в чистий одяг і чарували урожай молитвами, піснями і хитрощами: серп або косу потрібно було брати тільки ті, які "гуляли по ниві", тобто якими жали минулого року.

Перший сніп називали "іменинником" або воєводою, адже він вів за собою ціле військо наступних снопів. Відроджувати давню "зажинкову" традицію посадові особи збираються і надалі і переконують - восени урожай буде чудовий. VIP.


Зараз ви читаєте новину «Як Томенко в кросівках і вишиванці косив жито (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі