понеділок, 06 лютого 2023 10:47

Яйця для ЗСУ "по 17 грн за штуку": Резніков заявив про "комунікаційний провал"

Яйця для ЗСУ "по 17 грн за штуку": Резніков заявив про "комунікаційний провал"
Міністр оборони Олексій Резніков пояснив свою першу реакцію на скандал довкола закупівель харчів у Міноборони. Фото: "РБК-Україна"

Міністр оборони Олексій Резніков стверджує, що не погрожував журналістам після виходу матеріалу про харчування військових нібито за завищеними цінами.

Однак визнав, що припустився комунікаційного провалу після цього скандалу. Про це розповів в інтерв'ю "Українській правді".

Резніков розповів, що дізнався про скандал із закупівлею яєць "за 17 грн за штуку", коли повертався з "Рамштайна". За його словами, він мав сильну емоцію щодо цього.

"Я визнаю комунікаційний провал свій та моєї команди з точки зору швидкості реакції. Вона мала бути швидкою та іншою", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційний скандал в Міноборони із "яйцем по 17 грн": з'явилися нові подробиці із суду

Резніков стверджує, що після приходу на посаду прибрав монополію одного з постачальників харчування, після чого почав отримувати погрози.

Також він був незадоволений витоком документів, у яких зазначено номер частини, місцеперебування та кількісний склад – закриту інформацію під час воєнного стану.

За словами Резнікова, він мав негативну емоцію на співробітників Міноборони, які "безконтрольно копіюють документи".

"Я сказав, що хочу, щоб Служба безпеки України дала цьому оцінку. Те, що це було сприйнято як атака на журналіста, – це неправильно сприйнято. Але я справді плачу тепер цей податок з погляду відповідальності, бо я налякав журналістську спільноту. Це було неправильно", – сказав він.

21 січня ЗМІ повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва.

Міноборони назвало інформацію про дорогі харчі брехнею та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ. Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони. На фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових послідкувала низка звільнень у Міноборони.

2 лютого Державне бюро розслідувань заявило, що затримало підприємців, які продавали військовим яйця по 17 грн за одиницю.

5 лютого підтвердилася інформація ЗМІ про відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Його місце займе керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов.

Головою українського оборонного відомства Резніков став у листопаді 2021 року. Перед цим він керував Мінреінтеграції та був членом Мінської тристоронньої контактної групи.

Зараз ви читаєте новину «Яйця для ЗСУ "по 17 грн за штуку": Резніков заявив про "комунікаційний провал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі