середа, 01 серпня 2018 10:44

Адвокати Януковича не дають розпочати дебати

Адвокати Януковича не дають розпочати дебати
Суд над екс-президентом Віктором Януковичем знову не дали провести адвокати президента-утікача. Фото: 5 канал

Оболонський районний суд Києва не зміг розпочати дебати у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича через його адвокатів, які вийшли із залу.

На початку засідання захисники Януковича – приватний Олександр Байдик і державний Віктор Овсянников клопотали про допит свідка екс-прем'єра Миколи Азарова.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко нагадав, що стадія клопотань закінчена та надав слово у дебатах прокурору. Захисник Байдик став перекрикувати його.

"Прокуроре, припиніть дебати! Перестаньте порушувати закон. Це порушення права на захист! Прокуроре, припиніть дебати".

Згодом він підійшов до прокурора і почав кричати вже біля нього.

Суддя Дев'ятко закликав прокурора припинити виступ, оскільки адвокат порушував судове засідання. Він також попередив захисника Януковича, що якщо він і надалі так поводитиметься, то його видалять із суду.

Після цього обидва адвокати встали і вийшли. Суддя оголосив перерву до 14:00.

Прокурор назвав такі дії адвокатів "неприпустимою практикою" і закликав суд звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів "щодо дій Сердюка, Байдика та інших".

Суддя Дев'ятко заявив, що повідомить Центр надання вторинної правової допомоги.

"Негайно повідомлю Центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві, що захисник, призначений за рахунок держави, без дозволу суду покинув судове засідання. Суд проситиме або забезпечити його прибуття, або ж виконати рішення суду та призначити захисника, який захищатиме інтереси обвинуваченого, а не влаштовуватиме те, що ми бачили щойно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд проігнорував заяви нового адвоката Януковича

Вчора Оболонський райсуд не зміг почати дебати через демарш адвокатів Януковича, які пішли з судового засідання. На їхнє місце прийшов новий - Олександр Байдик, який хотів попросити час на ознайомлення із справою. Суд призначив Януковичу держзахисника.

30 липня у справі про держзраду Віктора Януковича повинні були розпочатися судові дебати. Через неявку адвокатів засідання перенесли на 31 липня. Екс-президента обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, державній зраді, пособництві РФ. Йому загрожує довічне ув'язнення. 5 липня 2017 року в ефірі російського "Першого каналу" Янукович заявив, що не хоче брати участь у судовому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Януковича не дають розпочати дебати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі