Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2019 17:08

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні голодує 5 день: на її підтримку запустили флешмоб

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні голодує 5 день: на її підтримку запустили флешмоб
"Вимога: позачергове засідання Верховної Ради та прийняття закону про ДБР з урахуванням правки, яка розблокує розслідування справ Майдану. Скликати засідання можуть 150 депутатів, або Президент. Але вони мовчать". ФОТО: Facebook-сторінка Богдана Кутєпова

У Facebook запустили флешмоб на підтримку адвокатки родин Героїв Небесної Сотні Євгенії Закревської. Вона голодує 5 день з вимогою відновити слідство у "справах Майдану".

"Коли я говорю, що шанси на розслідування худнуть разом зі мною, я не перебільшую. Я применшую небезпеку. Справи Майдану під набагато більшою загрозою, ніж моя вага", — написала вона 25 листопада.

Правила флешмобу зазначені на сторінці журналіста hromadske Богдана Кутєпова.

Треба сфотографувати пляшку з водою, опублікувати фото у соцмережі та перерахувати вимоги, позначити друзів, які мають продовжити флешмоб.

На підтримку Закревської виступила екс-очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун:

"Якщо створення умов для розслідування справ Майдану не є першочерговою задачею, яка зараз стоїть перед народними депутатами, спікером Ради, президентом та очільниками правоохоронних органів, є велике питання, що ж тоді дійсно має значення для людей, яким українці довірили найвищі посади в державі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат родин героїв Небесної сотні голодує 3 доби. До неї приєдналися двоє активістів

"Сьогодні я відмовляюся від обіду, щоб зайвий раз привернути увагу до голодування Жені", — написав адвокат Артем Крикун-Труш.

"А більшість народних депутатів поки ведуть себе як страуси і з кожним днем наближають час свого дострокового розпуску", — вказав юрист Вадим Валько.

"У цих пляшках - сніданок, обід та вечеря адвокатеси родин Героїв Небесної Сотні Евгения Закревская, яка голодує вже П'ЯТУ добу через "замороження" справ Майдану", — написав блогер Назар Приходько.

Адвокатка родин героїв Небесної сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, вимагаючи прийняття ВР поправки, яка дозволить продовжити розслідування справ Майдану після втрати 20 листопада Генпрокуратурою слідчих функцій.

Розслідуванням справ Майдану займалося управління спецрозслідувань ГПУ, яке очолював прокурор Сергій Горбатюк. З 20 листопада прокуратура втратила повноваження на розслідування кримінальних проваджень, і управління Горбатюка було розформовано.

Незавершені справи передадуть до ДБР, а також СБУ, Нацполіцію і НАБУ. У ГПУ повідомляли, що співробітникам управління спеціальних розслідувань запропонували або перейти на роботу в ДБР, щоб і надалі займатися розслідуванням майданівських справ, або після атестації продовжити роботу в ГПУ у новому департаменті процесуального керівництва у справах Майдану.

15 листопада Рада почала розглядати законопроєкт №2116 про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності ДБР, але не встигла розглянути всі правки. Наступне пленарне засідання парламенту заплановано на 3 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні голодує 5 день: на її підтримку запустили флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути