вівторок, 30 серпня 2011 17:21

Адвокати Тимошенко закликали колег повстати за незалежність судів

Адвокати Тимошенко закликали колег повстати за незалежність судів

Адвокат Юлії Тимошенко Микола Сірий закликав колег об'єднатися у боротьбі за дотримання прав людини та повернення незалежності судам. На його думку, адвокати матимуть право на професію лише за умови незалежності судів.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це Сірий заявив під час круглого столу: "Забезпечення права на захист. Шляхи вдосконалення вітчизняного процесуального законодавства".

За словами Сірого, "сила адвокатури в утвердженні прав людини і в незалежності суду".

"І як тільки постають загрози незалежності суду і прав людини - це той дзвінок, коли ми всі разом повинні ставати на ноги і всіма можливими засобами протистояти цьому. В цьому ваш прямий інтереси, бо наступні будете ви", - заявив адвокат.

"Дуже складно працювати у процесі, коли піднята рука адвоката розцінюється як затягування процесу, а пожаті плечі адвоката - перешкоджання на шляху до істини", - додав Сірий.

У свою чергу інший адвокат Юлії Тимошенко Юрій Сухов зазначив, що тема побиття адвокатів, яка обговорюється під час круглого столу, - це надзвичайна подія.

"Ми маємо вжити всіх заходів, щоб професія і робота адвокатів поважалась, адже відповідно до ст.3 Конституції України є захист прав і свобод людини. Права адвокатів мають бути на рівні прав і повноважень правоохоронних органів", - зазначив Сухов.

Слід зазначити, що організаторами заходу виступили Київська міська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Асоціація правників України, Офіс Ради Європи в Україні, Союз юристів України та Спілка адвокатів України.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Тимошенко закликали колег повстати за незалежність судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі