субота, 13 грудня 2014 10:32

Адміністрація Обами взялась за законопроекти по Україні

Адміністрація Обами взялась за законопроекти по Україні

В адміністрації президента США Барака Обами хочуть ознайомитися законопроектами Конгресу щодо підтримки України для вироблення чіткої позиції щодо них. Про це 12 грудня на брифінгу у Вашингтоні сказав прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

"Ми все ще потребуємо ознайомлення з цими частинами законодавства, перш ніж ми будемо озвучувати нашу конкретну позицію з цього питання. Але я можу сказати, як і багато членів Конгресу, адміністрація, як і раніше, залишається глибоко занепокоєною агресивними діями Росії в Україні, у тому числі окупацією та намаганням анексувати Крим, а також підтримкою сепаратистів на сході України", - сказав Ернест, пише "УНІАН".

Нагадаємо, 11 грудня Сенат США (верхня палата Конгресу) підтримав законопроект S.2828 під назвою "Акт підтримки свободи в Україні 2014" щодо надання Україні озброєння та статусу союзника без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

За даними сайту Демократичної партії у Сенаті США, законопроектом передбачено, що президент США отримає повноваження та можливість надати Україні військову допомогу на загальну суму 350 млн доларів.

Також окремо передбачається додаткова фінансова допомога за іншими напрямками. Крім того, сенатори вимагають від президента США Барака Обами ввести нові санкції проти російських підприємств оборонної галузі та застосувати санкції проти компаній з усього світу, які вкладають значні інвестиції у розвиток нетрадиційних енергетичних проектів з видобутку сирої нафти.

Аналогічний законопроект під номером H.R.5782 повинен також бути підтриманий Палатою представників (нижня палата Конгресу), і лише потім Обама має вирішити, підтримувати рішення Конгресу або ж заветувати його.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація Обами взялась за законопроекти по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі