вівторок, 16 жовтня 2012 10:30

Яценюк вимагає у Кличка відповіді, чи підпише він угоду про коаліцію ще до виборів

Яценюк вимагає у Кличка відповіді, чи підпише він угоду про коаліцію ще до виборів
Арсеній Яценюк знову закликав Кличка до об'єднання. Фото: iport.info

"Нунсівець" Арсеній Яценюк з парламентської трибуни звернувся до партії "УДАР" з проханням дати чітку відповідь, чи підпишуть вони угоду про створення коаліції демократичних сил у наступному парламенті.

Про це повідомляє коресподент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" виконала 30% домовленостей щодо узгодження мажоритарників - Куренной

Яценюк наголосив, що угода вже підготовлена і погоджена із партією "Свобода", однак поки Об'єднана опозиція не отримала відповіді від Віталія Кличка. Депутат пояснив, що об'єднуватись треба до парламентських виборів, а не після них.

Він вважає, що нинішнє скликання ВР можна поділити на два етапи - коли працювала демократична більшість, і коли до влади прийшла Партія регіонів.

"Демократична більшість прийняла  рішення, що Україна стала країною з ринковою економікою, ратифікувала угоду з країнами Євросоюзу про спрощення візового режиму, ввела процедуру за якою народні депутати отримували б зарплату не від того,зареєструвалась картка чи ні, а від того, чи прийшли вони на роботу. Багато що вдалося і не вдалося. Але ми вірили і працювали кожен день", - зазначив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПР буде парламентська більшість, але дуже хитка - Третьяков

За словами політика, коли до влади прийшла Партія регіонів, частину території України в Криму подарували іншій державі,  а у Верховній Раді "з'явились мертві душі, які торгують картками і собою". Депутат впевнений, що тоді Верховна Рада "перетворилась у базар, де ходять мільйони доларів".

"Більшості з тих людей, які продавали Україну, торгували волею народу, в наступному парламенті не буде. Ми матимемо демократичну більшість", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк вимагає у Кличка відповіді, чи підпише він угоду про коаліцію ще до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі