середа, 14 січня 2015 13:22

Яценюк звільнив заступника міністра, який вибив собі статус учасника АТО

Яценюк звільнив заступника міністра, який вибив собі статус учасника АТО

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звільнив заступника міністра регіонального розвитку Дмитра Ісаєнка із цієї посади через неправомірне отримання ним статусу учасника АТО.

Про це прем'єр заявив, відкриваючи засідання уряду, пише Українська правда.

Прем'єр наголосив на неприпустимості отримання державним службовцем, що виконує свої завдання в зоні АТО, статусу учасника антитерористичної операції.

"Той, хто виконував свою функцію у зоні АТО як державний службовець і виконував доручення уряду як держслужбовець не може бути учасником АТО. Є неприпустимим той факт, коли заступник міністра регіонального розвитку отримав статус учасника АТО, зокрема з метою уникнення люстрації", - заявив він.

Прем'єр вніс подання на звільнення Ісаєнка.

"Я вношу подання про звільнення заступника міністра регіонального розвитку Ісаєнко із займаної посади", – сказав він.

Окремо Яценюк доручив МВС розслідувати цю ситуацію.

"Звертаюся до МВС розслідувати факт присвоєння статусу учасника АТО відповідній колишній посадовій особі".

Нагадамо, вчора депутати Ради змусили заступника регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка написати заяву про відмову статусу учасника бойових дій в зоні АТО. За словами нардепів, цим статусом Ісаєнко намагався уникнути люстрації.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк звільнив заступника міністра, який вибив собі статус учасника АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі