вівторок, 29 грудня 2009 13:45

Яценюк розповів, з ким готовий об"єднатися

Яценюк розповів, з ким готовий об"єднатися

Кандидат на пост президента України, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк не бачить сенсу в об`єднанні демократичних кандидатів на президентських виборах, але готовий об`єднатися з тими, хто поділяє його програму і курс - ідеологія створення держави.

Свою думку Яценюк висловив на прес-конференції в Харкові, відповідаючи на запитання про перспективу об`єднання демократичних, реформаторських сил суспільства навколо єдиного кандидата.

"Я не розумію, що таке демократичний кандидат. Ну от, наприклад, Тимошенко і Янукович. Говорять, що один - демократичний, інший - недемократичний, а вони один від одного нічим не відрізняються абсолютно, ну, окрім, звісно, статі", - заявив Яценюк.

Тому, відзначив він, "я сьогодні б усе-таки дуже чітко визначив те, що у кожного є своя програма, є свій курс – і я готовий об`єднатися з усіма, хто поділяє мою програму і новий курс. Й іншого тут немає.

Тобто, є позиція, моя позиція, і є моя ідеологія. В рамках цієї ідеології я готовий рухатися – це ідеологія не на рік, не на п`ять, не на десять. Це ідеологія на десятиріччя - ідеологія створення держави.

"Тому одне дай крісло, іншому – друге..."

Бо у нас поки що державу повноцінну так і не створено. А будь-які об`єднувальні процеси в Україні, якщо мені пам`ять не зраджує, ще, здається, "канівська четвірка" – от з цього все почалося, це політичні колгоспи, які дуже швидко, – до виборів, як правило, інколи і після виборів, - є політичними банкрутами".

У зв`язку з цим, сказав Яценюк, він проти об`єднувальних процесів на меркантильній основі.

"Я не хотів би таких об`єднувальних процесів, більше того, в Україні є така практика.

Практика того, як об`єднуємося. Тому одне дай крісло, іншому – друге крісло, третьому – "Нафтогаз", четвертому, – "Транснафту", п`ятому, – Нацбанк.

А коли стоїть питання: як країну і коли будуватимемо, відповідь: потім збудуємо. Спочатку кишені наб`ємо, а потім будуватимемо країну. Тому я такого об`єднання не бачу", - сказав Яценюк.

Своє кредо він окреслив так: "Я бачу тільки один шлях – треба переконати виборця. Треба переконати виборця насамперед на ідеологічній основі, на ідеологічній базі: які цілі ти ставиш і чи ти спроможний це реалізувати, і чи може об`єднатися біля тебе країна.

Тому що не політики будують країну, країну все-таки будують українці. І не думай про те, що дасть тобі країна, а подумай, що ти з президентом даси цій країні. От гасло зокрема й моєї передвиборчої кампанії".

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, з ким готовий об"єднатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі