середа, 27 січня 2016 01:06

Яценюк і естонський прем'єр домовилися не допустити реалізацію "Північного потоку-2"

Яценюк і естонський прем'єр домовилися не допустити реалізацію "Північного потоку-2"
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів зустріч з прем'єр-міністром Естонії Тааві Рийвасом, в ході якої сторони обговорили актуальні для України питання. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Зокрема сторони обговорили процес надання Києву безвізового режиму з Євросоюзом.

"Тааві Рийвас висловив переконання, що не має бути жодних перешкод на шляху до безвізового режиму між Україною та ЄС", - повідомляє прес-служба.

Також сторони обговорили реалізацію Угоди про зону вільної торгівлі України і ЄС, яка набула чинності з 1 січня 2016 року. Яценюк висловив очікування про підтримку з боку ЄС української економіки, "враховуючи факт торговельного тиску та ембарго з боку Росії".

Естонський прем'єр заявив, що підтримка та допомога Україні має залишатись пріоритетом для ЄС.

Крім того, Яценюк та Рийвас висловили "єдність позиції стосовно недопущення реалізації проектів, які б могли зашкодити енергетичній безпеці ЄС та України, зокрема намірів Кремля реалізувати так званий "Північний потік-2".

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія найближчим часом внесе законодавчу пропозицію про надання безвізового режиму для України.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк і естонський прем'єр домовилися не допустити реалізацію "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі