вівторок, 08 жовтня 2013 13:15

"Я підтримував Володю в Москві" - Кличко пояснив, чому не штурмував Київраду 2 жовтня

"Я підтримував Володю в Москві" - Кличко пояснив, чому не штурмував Київраду 2 жовтня
Віталій і Володимир Кличко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Лідер УДАРу Віталій Кличко не був присутній під Київрадою, бо підтримував брата який готувався до бою.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Події які відбувалися в Москві для нас, для українців, також дуже важливі. Тому я був змушений підтримати Володю. Я вибачаюсь, що не зміг бути під Київрадою", - зауважив нардеп.

Кличко наголосив, що народні депутати, та депутати Київради від УДАРУ, а також прихильники цієї політичної сили 2 жовтня висловили свою позицію щодо подій у Київраді.

"Тому що там руйнується місцеве самоврядування. Те що відбувалося в Полтаві є гарним прикладом. Не виключаю, що якщо далі буде порушуватися право на самоврядування. Люди самі візьмуть в руки владу і викинуть тих, хто за неї схопився", - запевнив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко у Раді: немає бюджету - немає зарплати міністрам

Говорячи про те чи прийде він на наступне засідання Київради Кличко зауважив "я попрошу свого брата, щоб наступного разу він не робив бій в Москві".

"А я завжди відстоював інтереси киян і впевнений, що в Києві мають пройти вибори. Але ми б хотіли, щоб кияни нас підтримували набагато більше, ніж зараз і також вимагали виборів", - додав він.

Нагадаємо 2 жовтня у Київраді проходило засідання, яке опозиція вважає нелегітимним. Воно супроводжувалося акцією протесту під стінами мерії. В ході мітингу активісти разом з депутатами кілька разів намагалися взяти штурмом головний вхід до Київради. Було застосовано сльозогінний газ і димові шашки. Натовп висмикнув кількох правоохоронців із оточення і намагався їх побити. Також під час штурму були травмовані кілька опозиційних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Я підтримував Володю в Москві" - Кличко пояснив, чому не штурмував Київраду 2 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі