понеділок, 07 жовтня 2013 20:57

Вибори мера Києва 15 грудня практично неможливі - експерт

Вибори мера Києва 15 грудня практично неможливі - експерт
Володимир Фесенко Фото: lenta-ua.net

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що проведення виборів київського мера 15 грудня практично неможливе. Таку думку він висловив Gazeta.ua, коментуючи заяву лідера "УДАРу" Віталія Кличка про необхідність проведення виборів.

"Це практично нереально, тому що сьогодні вже 7 жовтня, і якби у опозиції була можливість провести такі вибори, то вони би спробували зробити це. Цього треба добиватись не біля Київради, а у Верховній Раді. Потрібно більшість голосів, або блокування. Розмови про київські вибори тривали з початку року, але жодних радикальних та послідовних дій опозиції не було", - наголосив політик.

Водночас, він додав, що "до 21 жовтня, поки не буде остаточного рішення Європейського Союзу щодо підписання нової угоди із Україною, опозиція не піде на жорсткі дії в Верховній Раді".

"Щоб вибори відбулись 5 жовтня — виборчий процес має розпочатися через тиждень. Відповідно, вже сьогодні треба проголосувати рішення про проведення київських виборів, а ще одночасно вирішити питання про їх фінансування. А головне, щоби київські вибори відбулися — опозиція має визначитися із єдиним кандидатом. Поки його не оберуть —  жодних київських виборів не буде", - підкреслив політолог.

Окрім того, він нагадав, що питання про фінансування виборів в проблемних округах не вирішено ще й досі.

Нагадаємо, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко вимагає призначити вибори в столиці та низці інших населених пунктів на 15 грудня цього року.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мера Києва 15 грудня практично неможливі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі