неділя, 29 квітня 2007 10:56

77 прихильників воїнів СС "Галичина" затримали в Києві

77 прихильників воїнів СС "Галичина" затримали в Києві
У Києві затримали 77 осіб, які намагалися відсвяткувати річницю створення дивізії СС "Галичина", повідомили у Центрі громадських зв"язків Головного управління Міністерства внутрішніх справ України

Вчора близько 17.00 на станції метро "Лісова" співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут" затримали 40 осіб, які під час поверхового огляду мали при собі боксерські капи, а також спеціальні бинти, які попереджують пошкодження рук при ударі. Затриманих для з"ясування їх осіб доставлено до Деснянського райвідділу міліції.

Водночас, о 19.00 в провулку Михайлівський правоохоронці затримано 37 осіб, які "за своїм зовнішнім виглядом нагадували скінхедів".

У тому ж місці співробітниками міліції виявили таксі, в якому знайщли факели та пляшки із запалювальною сумішшю, а також свастику та інші пожежно-небезпечні предмети.

Цю групу для з"ясування обставин доставлено до Шевченківського райвідділу міліції.

27 квітня Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА звернулось до суду з проханням заборонити 28-29 квітня проведення у центрі столиці маршу вшанування пам"яті вояків СС "Галичина".

Згідно з поданою до управління заявкою, у марші мали взяти участь 200 осіб, які планували пройти від парку Шевченка вулицями Богдана Хмельницького, Хрещатик до Майдану Незалежності та провести там мітинг. Акцію організатори планували на 28 квітня з 19.30 до 22.30.

Шевченківський районний суд м. Києва заборонив прихильникам воїнів СС "Галичина" проводити акції в центрі Києва 28-29 квітня, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «77 прихильників воїнів СС "Галичина" затримали в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі