неділя, 18 березня 2012 10:57

22 реформи Януковича одночасно провести неможливо - Матвієнко

22 реформи Януковича одночасно провести неможливо - Матвієнко

Сім'я президента збагачується, друзів розставляють на посадах, але всі ці люди зрадять Януковича. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав народний депутат-"нунсівець" Анатолій Матвієнко.

"Може, хіба сини не зрадять. 2006-го я був заступником керівника Секретаріату президента з кадрових питань. Поїхав у Донецьку область змінювати голову адміністрації. Там зустрілися з Рінатом Ахметовим. Cпитав його: "Ви особисто чого хочете?". Він відповів: "Я хочу повышения стоимости страны". Тобто для нього важлива конкурентна спроможність української економіки, реформованість суспільних інститутів, розвинутість інфраструктури тощо. Бо все це збільшує ціну його бізнесових активів", - розповів політик.

За його словами, лише за президента Віктора Ющенка трохи вдалося підвищити вартість держави

"Хоча й не так, як могли б. Зараз усе падає. Ахметов стає власником фактично всіх енергогенерацій і багатьох інших привабливих активів. У нього проблема: чи ще трохи "набрати", чи вже зараз почати збільшувати "вартість країни". Між цими двома інтересами перемагає перший", - додав він.

На думку Матвієнка, через непродуману політику Віктор Янукович вже втратив шанс вдруге стати президентом.

"Недавно дивився фільм "Залізна леді" про британського прем'єра Маргарет Тетчер. Люди підтримували її реформи, бо вона ставила на перше місце державні інтереси, а не питання особистого збагачення. У нас же Янукович розповідає аж про 22 реформи. Зрозуміло, що одночасно провести їх неможливо", - зауважив нардеп.

Повністю інтерв'ю Матвієнка ЧИТАЙТЕ ТУТ

http://gazeta.ua/articles/politics-newspaper/_yanukovicha-zradyat-po-vsij-vertikali-vladi/427030
Зараз ви читаєте новину «22 реформи Януковича одночасно провести неможливо - Матвієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі