вівторок, 09 жовтня 2007 09:50

11 масових акцій проведуть у центрі Києва 14 жовтня

10 громадських організацій і 1 партія подали заявки до Київської міської державної адміністрації на проведення масових акцій в центрі Києва 14 жовтня.

Як ідеться в повідомленні Головного управління внутрішньої політики Київміськадміністрації, зокрема, з 7:00 до 23:00 на Майдані Незалежності мають намір провести свої акції: Ленінський комуністичний союз молоді - антифашистський мітинг, організація Народна варта - святкування 65-х роковин створення Української повстанської армії, організація Реформація - святковий концерт.

Орієнтовну кількість учасників цих акцій організатори не вказали.

Крім того, добродійний фонд Соборність планує провести фестиваль народної пісні Повстанська варта з 14:00 до 17:00 на Майдані.

Заявки на проведення з 8:00 до 23:00 на Хрещатику і Майдані святкових заходів з нагоди 63-х роковин звільнення України від німецьких загарбників також подали міське відділення Всеукраїнського союзу радянських офіцерів і Всеукраїнський союз жінок-трудівниць За майбутнє дітей України.

Вони заявили участь в своїх акціях відповідно 1 тисячі і 300 осіб.

Водночас компанія Кращий шлях подала заявку на святкування Покрови на Михайлівській площі, не вказавши в заявці точний час і кількість учасників.

На Софійській площі з 9:30 до 11:30 має намір провести урочисту присягу організація Українське козацтво, заявивши участь 250 людей.

При цьому організації Світовий ювілейний оргкомітет і Центр національного відродження Києва подали заявки на проведення з 12:00 до 15:00 на Софійській площі відповідно віче і святкування 65-х роковин УПА. Світовий ювілейний комітет повідомив, що віче пройде за участю представників церков, ветеранів УПА, політичних і суспільних діячів. Центр заявив участь в святкуванні 8 тисяч осіб.

У свою чергу, міське відділення Компартії подало заявку на проведення урочистостей з нагоди роковин звільнення України від німецьких загарбників з 8:00 до 23:00 на Бессарабській і Європейській площах, Хрещатику і Майдані. КПУ заявила про участь 10 тисяч осіб.

14 жовтня 2006 року в Києві пройшли мітинги прихильників і супротивників УПА, незважаючи на рішення Шевченківського райсуду про обмеження проведення масових акцій в центрі міста за позовом Київміськадміністрації. Після цих акцій співробітники міліції затримали 56 людей за дрібне хуліганство і злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції. Після відповідного оформлення всіх затриманих відпустили.


За матеріалами Українські новини

Зараз ви читаєте новину «11 масових акцій проведуть у центрі Києва 14 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі