неділя, 21 жовтня 2012 03:56

100 тисяч людей зібралися на акції протесту в Лондоні

100 тисяч людей зібралися на акції протесту в Лондоні
Фото ©AP

Близько 100 тисяч людей взяли участь у демонстраціях у Лондоні 20 жовтня, протестуючи проти плану уряду країни щодо скорочення бюджетних витрат. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Демонстрації, організовані найбільшими профспілками країни і організаціями лівого спрямування, пройшли під гаслами "немає скорочень", "ганьба політиці торі" і "Кемерон вбив Британію".

Протестуючі висловлювали думку, що політика уряду щодо скорочення видатків проводиться лише в інтересах еліти і ставить під удар найменш соціально захищені групи громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондонській поліції довелося рознімати котів прем'єра та міністра фінансів

В цілому, акції протесту проходили мирно, проте поліція повідомила про окремі випадки "антисоціальної поведінки", коли кілька груп анархістів протестували біля офісів великих компаній, таких, як McDonald's і Starbucks.

Аналогічні масові демонстрації відбулися в столиці Північної Ірландії Белфасті і найбільшому місті Шотландії Глазго.

Заходи уряду Девіда Кемерона зі скорочення бюджетних витрат стали відповіддю на економічну кризу, що торкнулася Великобританію. Зокрема, держборг країни за останні чотири роки збільшився з 45 до 66 відсотків, а в перших двох кварталах 2012 року поспіль економіка країни скорочувалася, що сталося вперше за сорок років.

Зараз ви читаєте новину «100 тисяч людей зібралися на акції протесту в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі