четвер, 10 лютого 2022 20:20

 Зеленський визначив невідкладне питання для РНБО у Харкові

 Зеленський визначив невідкладне питання для РНБО у Харкові
Засідання РНБО відбудеться у Харкові 11 лютого. Фото: Офіс президента України

Рада національної безпеки та оборони (РНБО) на найближчому засіданні розгляне питання ризиків для морського судноплавства України через блокаду Росією частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібна реакція світу" - міністр оборони про російських окупантів у морі

За його словами, це питання президент Володимир Зеленський визначив як невідкладне.

"Одним з основних питань, яке розглянуть на виїзному засіданні РНБО, буде питання про ризики для морського судноплавства України у зв'язку з намірами Російської Федерації перекрити під приводом проведення військо-морських навчань районів Чорного та Азовського морів", - сказав Данілов.

Виїзне засідання РНБО відбудеться у Харкові 11 лютого. Засідання проведуть в області, яка я прикордонною з Росією, та обговорюватимуть серед іншого питання формування сил територіальної оборони.

9 лютого ЗМІ повідомили, що Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря під виглядом навчань. Оголошені маневри мають відбутися з 13 до 19 лютого. РФ перекриє можливість відбуття з портів у Бердянську й Маріуполі суден до Чорного моря.

Шість десантних кораблів Північного й Балтійського флотів РФ вже прибули до окупованого Севастополя.

Зараз ви читаєте новину « Зеленський визначив невідкладне питання для РНБО у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі