вівторок, 21 серпня 2018 11:34

$1,3 млрд на автобусах і буряках: як Порошенко продає свій бізнес

Чотири роки тому, 21 серпня 2014-го, президент Петро Порошенко вирішив почати продавати свою бізнес-компанію Roshen. Для цього обрав інвестиційну компанію Rothschild. Однак продати Roshen не вдалося через війну.

"Ми зв'язалися з усіма основними світовими гравцями, які працюють у цьому секторі: європейцями, північноамериканцями, азіатами, а також з деякими великими інвестиційними фондами. Однак незабаром ми зрозуміли, що всі виявилися дуже байдужі щодо цієї можливості. Українсько-російська криза була на піку, і її розвиток був непередбачуваний, особливо в той час. Фактично, всі зацікавлені сторони повідомили нам, що не готові прийняти на себе такий високий ризик і ввічливо відмовлялися від можливості", - у лютому 2017-го директор фонду в СНД Джованні Сальветті розказав "Українській правді". Свою частку президент передав фонду.

В тому ж році компанія Roshen посіла 24-те місце в рейтингу 100 найбільших світових кондитерських компаній. В Адміністрації президента кажуть, що грошей за 2017 рік від корпорації Порошенко не отримав.

Однією з головних передвиборчих обіцянок Порошенка було продати бізнес.

2017 року Forbes визнав Порошенка шостим серед 10 найбагатших людей в Україні. Він володіє активами на $1,3 млрд.

Автор: Insider
  Порошенко володіє активами на 1,3 млрд доларів
Порошенко володіє активами на 1,3 млрд доларів

Фонд Порошенка володіє компанією ТОВ "Укрпромінвест-агро", до якої входять Крижопільський, Гайсинський і Погребищенський цукрові заводи, агрофірми "Дніпроагролан", "Мас-агро" та "Іванківці", Вінницький КХП №2, племзавод "Літинський".

Порошенко вирощує сільськогосподарські культури, виробляє цукор, борошно, м'ясо і молоко. 2015-го український Forbes визнав цей холдинг одним із 20 найефективніших в Україні. Видання Landlord поставило Петра Порошенка на четверте місце у рейтингу найбільших аграріїв України 2016 року з капіталом $607 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп президентської партії купив бізнес Януковича

Підприємства Порошенка та його бізнес-партнерів є боржниками Міжнародного інвестиційного банку Порошенка. На початку 2017-го ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" Олександра Януковича перерахували у банк президента 312,49 млн грн. Кошти заарештували правоохоронці.

2016-го журналісти знайшли у президента віллу на Півдні Іспанії. Він оформив її на фірму Feruvita SL і не вніс до декларації. Маєток президента знаходиться на березі моря. До будинку свого товариша Ігоря Кононенка президент може дістатись пішки за 25 хвилин. Ще один бізнес-партнер Порошенка - Олег Гладковський неподалік має свою віллу.

Зараз ви читаєте новину «$1,3 млрд на автобусах і буряках: як Порошенко продає свій бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі