понеділок, 17 жовтня 2022 01:30

Спецтема: Війна Росії проти України

$100 тисяч за живого Гіркіна: чи можуть отримати виплату чиновники

$100 тисяч за живого Гіркіна: чи можуть отримати виплату чиновники
Сумарно за голову Гіркіна покладається $150 тисяч. Фото: picture alliance

Українські чиновники також можуть отримати грошову нагороду, яку обіцяють в Україні за голову відомого російського терориста, Ігоря "Стрєлкова" Гіркіна.

Однак їм доведеться вказати отриманий від цього дохід у своїй декларації, повідомляє Національне антикорупційне агентство України.

Агентство нагадало, що з 24 лютого багато державних службовців пішли захищати Україну від російських окупантів зі зброєю в руках. І так, вони можуть отримати винагороду за полоненого Гіркіна, яке гарантує ГУР МО і ряд відомих українців, оскільки законом подібні речі не заборонені.

"Водночас в декларації за 2022 рік обов'язково слід зазначити ці кошти як дохід" - додали в НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: кримінальне переслідування Гіркіна не входить в інтереси Путіна

Раніше блогер Сергій Стерненко, лідер групи "Антитіла" Тарас Тополя і військовий ЗСУ Валерій Маркус пообіцяли $30 тис.тому, хто візьме в полон російського терориста Ігоря Гіркіна. Про це оголосили в Twitter. Кожен назвав суму.

Пізніше до ініціативи "Візьми Гіркіна в полон та отримай винагороду" приєдналися глава Луганської ОВВА Сергій Гайдай і український тенісист-чемпіон Сергій Стаховський, що додали до фонду ще $20 тис.

А потім нагорода різко зросла в три рази: до ініціативи "Візьми Гіркіна в полон та отримай винагороду" приєдналося Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Воно пообіцяло за живого "Стрєлкова" $100 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «$100 тисяч за живого Гіркіна: чи можуть отримати виплату чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі