четвер, 10 жовтня 2024 17:05

Глава Чечні програв жінці. У РФ назріває міжнаціональний конфлікт?

Глава Чечні Рамзан Кадиров 10 жовтня заявив, що оголосить кровну помсту сенатору Сулейману Керімову з Дагестану та депутатам Держдуми Бекхану Барахоєву та Різвану Курбанову.

Як повідомили російські інформаційні агентства, ці погрози прозвучали в Грозному під час наради з силовиками, де обговорювалося спроба захоплення в Москві інтернет-мережі магазинів "Вайлдберіз", в якій брали участь кадировці. Глава Чечні заінтригував заявою, що має свідків, яких запитували: за скільки вони можуть вбити Рамзана Кадирова?

Кавказ на межі нового міжнаціонального конфлікту. Уперше за двадцять років правління главу Чечні, який давно перетворив республіку у приватний султанат, де не діють федеральні закони і розкрадаються величезні кошти, куди бояться приїжджати силовики з центру, і де на кожну забаганку падишаха відразу реагує путінський режим - хочуть поставити на місце.

Автор: https://www.eastnews.ua
  Рамзан Кадиров вступив у конфлікт з найбагатшою жінкою Росії. Програв їй і тепер погрожує країні новим міжнаціональним конфліктом
Рамзан Кадиров вступив у конфлікт з найбагатшою жінкою Росії. Програв їй і тепер погрожує країні новим міжнаціональним конфліктом

Виявляється, Кадиров особисто втрутився у перерозподіл власності мережі інтернет-магазинів "Вайлдберіз", власниця якого – найзаможніша жінка Росії Тетяна Бакальчук зі статками понад $7 мільярдів доларів. Глава Чечні у своєму телеграм-каналі якось розповідав, як до нього приїхав чоловік Бакальчук і поскаржився на проблемі з сімейним бізнесом. Мовляв, дружина вирішила поєднати інтернет-мережу з іншою компанією і розлучитися. До слова, Владислав Бакальчук в сімейному бізнесі володіє лише 1% власності. Це не зупинило падишаха Чечні й він таки втрутився в перерозподіл власності.

Чеченські угрупування в Москві брали участь в рейдерському захопленні чужих компаній

Далі все відбулося за відпрацьованим сценарієм, коли чеченські угрупування в Москві брали участь в рейдерському захопленні чужих компаній. До офісу "Вайлдберізу", який знаходиться за кілька сотень метрів від Кремля, прийшли кадировці, серед яких були спортсмени і силовики зі зброєю. Влаштували стрілянину. Результат: двоє вбитих, семеро поранених.

Вбитими охоронцями офісу Тетяни Бакальчук – були представники Інгушетії. Тіла з ними, а це були відомі спортсмени, в аеропорту зустрічали тисячі людей. Бізнесовий конфлікт у Москві, в який втрутилися кадировці, переріс в міжнаціональний конфлікт Чечні та Інгушетії, який взялися вирішувати старійшини республік.

Автор: https://www.eastnews.ua
  Підозрюваний у спробі нападу на московський офіс російського рітейлера Wildberries Умар Чичаєв під час судового засідання в Москві 20 вересня 2024 року
Підозрюваний у спробі нападу на московський офіс російського рітейлера Wildberries Умар Чичаєв під час судового засідання в Москві 20 вересня 2024 року

Це одна з ілюстрацій до того, яку данину платить Росія главі Чечні та його оточенню.

Рейдерські захоплення, викрадення бізнесменів, побиття, побори - стали буденними явищами. Росія, по-суті, роками платить кадировцям данину, починаючи з Кремля і закінчуючи пересічними росіянами.

Щороку уряд на існування чеченського султанату тратить близько $3 млрд

Останні оприлюдненні цифри свідчать: рівень дотаційності республіки майже 80%. Щороку уряд на існування чеченського султанату тратить близько $3 млрд. За даними РБК, Чечня разом з Дагестаном, Якутією та Камчаткою входить до четвірки найбільших одержувачів дотацій.

Влада республіки – це довгий список синів, доньок, зятів, племінників, односельців, друзів – вони займають провідні посади в уряді. Найбільш прибутковий бізнес теж під контролем клану Кадирова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урановий апокаліпсис наближається? Чим це загрожує Україні

Як вважає політолог Володмир Пастухов, за найгіршого сценарію Росію чекає розпад та виникнення на її підвалинах авторитарно-тоталітарних дрібних султанатів, що знаходитимуться один з одним у край ворожих відносинах. Водночас у середині кожного з них відбуватиметься подальше загнивання. Чечня – один з них.

Кадиров нині ще займає кримінальну нішу, коли бізнесові суперечки вирішувалися з участю кримінальних угрупувань. Він став тіньовим медіатором, якого на цей раз переграла найзаможніша жінка Росії Тетяна Бакальчук – вона вже отримала документи на дівоче прізвище Кім.

Кадиров програв цю партію, але не здається і конфлікт розгорається.

На початку жовтня опублікували проект бюджету РФ, де на чверть зросте фінансування на війну, де будуть зменшені соціальні програми, але чеченський султанат отримає для збалансування бюджету свій мільярд доларів. А взагалі, затрати на Чечню у федеральному бюджеті сягають трьох мільярдів доларів, а населення там - лише 1,5 млн. осіб. Це значно більше, ніж витрати на Башкорстан, де проживає понад 4 млн. осіб. За безпрецедентні надходження платить населення всієї Росії.

Кремль сам виростив кадирових та його оточення для упокорення чеченців

"Згадайте, як Кремль сам виростив кадирових та його оточення для упокорення чеченців, як десятиліттями в республіці насаджувалася їхня вседозволеність, насильство, викрадення і тортури. Тепер манкурти почуваються манкуртами на території всієї Росії", - вважає представник Ічкерії у Франції Шаміль Албаков.

Ще з 90-х років процеси в Чечні проходили за фінансової підтримки Москви. Як розповідав колись в інтерв'ю американському журналісту Полу Хлєбнікову президент Ічкерії Аслан Масхадов, заступник секретаря ради безпеки РФ Борис Березовський особисто передавав Шамілю Басаєву сумки з мільйонами доларів США. Цей факт, ставши політемігрантом, Березовський сам визнав. І практика підкупу Чечні грошима з бюджету, з поборів росіян, рекету, з рейдерства бізнесу і цілих регіонів - продовжується.

Поодиноким винятком стала історія засновниці мережі інтернет-магазинів "Вайлдберіз" Тетяни Бакальчук, коли успішна жінка зуміла переграти чеченського падишаха.

Програвати жінці соромно, тому Рамзан Кадиров знайшов крайніх в особі сенатора Сулеймана Керімова, депутатів Держдуми Бекхана Барахоєва та Різвана Курбанова, які підтримали Тетяну Бакальчук. І нині залякує росіян міжнаціональним конфліктом.

Зараз ви читаєте новину «Глава Чечні програв жінці. У РФ назріває міжнаціональний конфлікт?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі