субота, 15 червня 2024 09:02

Байден привіз угоду, Путін пропонує свою. Але є нюанси

Байден привіз угоду, Путін пропонує свою. Але є нюанси

В Женеві розпочинає свою роботу Саміт миру. А в Німеччині стартував чемпіонат Європи з футболу. І там, і там в України непогані шанси. Шанси у нас завжди непогані. Аби ще навчитися їх використовувати.

Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G-7 в Італії підписали безпекову угоду на 10 років. І, на відміну від дещо "декоративного" саміту в Женеві, це справді значна подія! Плюс позика від G-7 на $50 мільярдів, під гарантії заарештованих російських активів. Непоганий "ґешефт"

А розпочався тиждень з "небесних" новин. Український літак вперше з початку війни завдав прямого удару по цілі на території Росії. Ціль - командний вузол у Білгородській області. В Астраханській області, на території аеродрому "Ахтубінськ" уражено новітній багатоцільовий винищувач Су-57. Пізніше в ГУР повідомили, що таких винищувачів було два.

Крім того, за даними з російських чатів, на цьому ж аеродромі було знищено два комплекси ППО "Панцир-1" і С-300. Окупанти бідкаються, що Україна застосувала "невидимі" дрони, які не можна виявити жодними засобами. В ніч на понеділок вражено зенітний ракетний дивізіон С-400 в районі Джанкоя та два С-300 - біля Чорноморського та Євпаторії. А за два дні потому - ще кілька радарів від систем ППО.

...ЗСУ знищують комплекси ППО окупантів з такою швидкістю, що Росія їх просто не в змозі поновити в достатній кількості. Новоприбулі системи ППО в Криму навіть не встигають розгорнутися

Взагалі ЗСУ знищують комплекси ППО окупантів з такою швидкістю, що Росія їх просто не в змозі поновити в достатній кількості. Новоприбулі системи ППО в Криму навіть не встигають розгорнутися. За давніми народними прикметами, саме у такий спосіб зустрічають прибуття F-16 в Україну. В Азовському морі ЗСУ атакували російський десантний корабель, який нещодавно "перекинули" з Чорного моря до Азовського. І це вже п'ятий корабель подібного класу, який було знищено чи виведено з ладу внаслідок українських атак.

Сполучені Штати Америки передають Україні ще один комплекс ППО Patriot. Таке рішення ухвалив особисто президент Байден. Комплекс буде розгорнуто ближче лінії фронту. Адміністрація Байдена висловила сподівання, що союзники долучаться до цієї ініціативи. І Норвегія - вже долучилася. Уряд цієї країни виділив 240 мільйонів євро для ППО. Німеччина, Данія та Нідерланди профінансують повторну закупівлю системи Patriot, щоб сто ракет могли бути швидко передані Україні.

...нам останнім часом скільки всього дають, слава богу, що це вже перестає бути новинами

Литва передає Україні 14-ть БТР-ів, а прем'єрміністр Великої Британії Ріші Сунак анонсував новий пакет допомоги для України в розмірі $300 мільйонів. Словенія таємно передала Україні 26 бронемашин BOV три БМП та партію БПЛА. Додатково від Німеччини: 10 танків Leopard 1A1, 20 гусеничних машин піхоти Marder, зенітно-ракетні комплекси IRIS-T. Взагалі нам останнім часом скільки всього дають, слава богу, що це вже перестає бути новинами.

А у Європі настала доба виборів. Ультраправі серйозно збільшили своє представництво у складі Європарламенту. Проте, найбільша проукраїнська сила ЄП - Європейська народна партія - впевнено зберегла лідерство. Емманюель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів та призначив нові вибори.

З яскравою, і надихаючою промовою виступив канцлер Німеччини Олаф Шольц за підсумками першого дня конференції з відновлення України в Берліні: "Ми захистимо і відбудуємо Україну - сильнішу, вільнішу і заможнішу, ніж будь-коли". На сьогодні Німеччина є найбільшим донором України після Сполучених Штатів.

...скоєно замах на мера-колаборанта Куп'янська Мацегору. Він помер у лікарні. В Україні, може, досі й немає своєї "Моссад", але вона - працює

У Росії скоєно замах на мера-колаборанта Куп'янська Мацегору. Він помер у лікарні. В Україні, може, досі й немає своєї "Моссад", але вона - працює! Путін виступив з черговими "мирними ініціативами", але ми того навіть обговорювати не будемо, бо нащо обговорювати абсурдні марення хворого старого диктатора.

Тим часом, після впровадження санкцій проти Московської біржі, Росія переходить на юань, і потроху стає сировинною провінцією Піднебесної.

Вранці середи Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на всю Україну. Це співпало з грозою і громом. Небо неймовірно розцвічувалося блискавками та вибухами від враження ворожих ракет силами протиповітряної оборони. Десь там по небу їздить давній наш бог Перун, на своїй залізній колісниці. Він захищає нас. Перун нині служить в ППО України.

В мережах нова "скандальна тема": у Львові бариста відмовляються готувати каву "американо", бо то - поганий смак. Отакої! Навіть посеред війни ми можемо сперечатися про способи приготування трунків та кавові вподобання. Такий нарід!

Наші грають свій перший матч на Євро 2024 з Румунією, у понеділок. Хай щастить хлопцям! Кажуть, нині у нас найсильніша збірна команда за всі часи Незалежності.

Хай щастить нашим хлопцям і дівчатам на сході та півдні України! Це - точно найсильніша і найкрутіша в світі Наша Команда. Хай береже їх Бог!

Зараз ви читаєте новину «Байден привіз угоду, Путін пропонує свою. Але є нюанси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі