четвер, 04 березня 2021 05:21

"Заповів, щоб поховали поряд із сином"

У Луцьку в останню путь провели колишнього військового льотчика Серафима МАКСИМОВА. Помер від пневмонії у 90 років.

— Останні три місяці дід почувався слабким. На тлі кардіоміопатії захворів на бактеріальну пневмонію. Це і спричинило смерть, — розповідає онука 33-річна ­Вікторія Максимова. — У листопаді 2020 року втратив зір. А до того багато читав — по книжці в день. Захоплювався літературою про авіацію та фантастикою. Любив полювання й риболовлю. Вирощував кімнатні квіти. Багато подорожував. Останні роки жив із племінницею. Хоча був при світлій пам'яті і сам себе обходив.

Серафим Максимов родом із селища Гремучка Тамбовської області РФ. У 16 років утік з дому і вступив до Єйського повітряного училища. Служив в Естонії. В Україну переїхав у 1970-х.

— Тоді був командиром підрозділу. У Луцьку дослужив до підполковника, — говорить Вікторія. — На пенсії працював на заводі з виробництва ниток і текстилю. Не міг сидіти без роботи. З бабусею вони багато подорожували. Любили Азовське море.

З дружиною Валентиною Георгіївною прожив майже 70 років. Вона працювала вихователькою в дитсадку. Єдиний син Ігор, який жив у Москві, помер 2005-го. Залишилися онуки Вікторія й Наталія та правнук Микита.

— Дід заповів, щоб його поховали поряд із сином, — каже Вікторія. — Зберігаю й урну з прахом баби, якої не стало торік. Навесні поховаємо біля могили батька.

Зараз ви читаєте новину «"Заповів, щоб поховали поряд із сином"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі